Novi hvalospevi za Žigića

Izvor: RTS, 13.Feb.2011, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi hvalospevi za Žigića

Od očaja do sjaja, ovim rečima može se opisati sezona Nikole Žigića u Birmingemu. Srpski centarfor koji je do skoro bio u drugom planu, posle nekoliko bitnih pogodaka, postao je junak ekipe. Posle pobedničkog pogotka protiv Stouka, novi hvalospevi za srpskog centarfora čuju se od trenera Mekliša.

Svakim novim mečom Nikola Žigić pokazuje treneru Birmingrma, Aleksu Meklišu, da nije pogrešio kada ga je, umesto na pozajmicu u Santander, zadržao u timu.

Slično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao kada je prošle nedelje postigao pobednički gol protiv Vest hema, Žigićev pogodak u subotuu za trijumf protiv Stouka, podstakao je Mekliša da ponovo nahvali igru srpskog napadača.

"Radili smo sa ovim gorostasnim momkom na agresivnosti i rezultati se već vide. Mislim da je agresivnost bila važan faktor u igri. Žigić je igrač sa internacionalnim iskustvom, koji je dosta igrao u Evropi, nije neki početnik. Njemu je samo trebalo malo sigurnosti, i trenutno mu ide sjajno, i tako će se nastaviti zbog velike konkurencije u timu", rekao je Mekliš.

On je dodao da Žigić može dosta da nauči gledajući Pitera Krauča, koji je slične konstitucije kao srpski napadač. Mekliš je naglasio da je Žigić najbolje partije pružao u evropskim klubovima, i da je normalno da mu je bilo potrebno vremena da se prilagodi igranju u Premijer ligi.

"Žigić ima dobru završnicu i ima sjajan osećaj za nekog ko je tako visok. To su stari koje on mora stalno da pokazuje", rekao je trener Birmingema.

Srpski centarfor na terenu najbolje sarađuje sa Šveđaninom Sebastijanom Larsonpm i Dejvidpm Bentlijem, od kojih dobija najveći broj upotrebljivih lopti.

Švedski fudbaler je istakao da je Žigić često trpeo teške kritike, ali da je na poslednjih nekoliko utakmica pokazao da vredi.

„Kritika prema Žigiću bila je oštra, ali on u poslednje vreme igra sjajno. On predstavlja opasnost po protivnika, i naučili smo kako da igramo zajedno i kako da ga najbolje iskoristimo kada je u timu... Nikola je bio sjajan na poslednjih nekoliko utkamica i postigao je neke važne golove. On se sjajno uklopio u sistem igre u Engleskoj, posebno na fizičku stranu", rekao je Larson i dodao da je sa Žigićem u timu igra Birmingema raznovrsnija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.