Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 23:46

Novi detalji Bajernovog posla godine: Nagelsman po formuli 15.000.000 + 5.000.000 evra

Ugovor na pet godina

Julijan Nagelsman postaje najskuplje plaćeni trener u istoriji fudbala, ali ne po cenama koje su danas objavljene. Ni 30.000.000, ni 25.000.0000 evra, već 20.000.000 evropskih novčanica. I to pod uslovom da Bajernu donese titulu što mu, realno, neće biti teško s obzirom na to kakva mu je konkurencija u Bundesligi.

Nemački Bild, verovatno najpouzdaniji izvor informacija kada su u pitanju dešavanja u Bundesligi i s tamošnjim fudbalerima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << objavio je kasno večeras nove informacije kada je u pitanju transfer godine! Julijan Nagelsman će postati novi šef stručnog štaba Bajerna i zameniće Hansija Flika u poslu vrednom 20.000.000 evra, s tim što će fiksno obeštećenje iznositi 15.000.000 evra, dok će Lajpcigu pripasti još pet miliona evra u slučaju da postane šampion Nemačke.

To znači da će Nagelsmanov transfer biti za 5.000.000 evra skuplji od onog Andrea Vilas Boasa kada je prelazio iz Porta u Čelsi.

Sreda, 21.00: (2,95) PSŽ (3,55) Mančester Siti (2,35)

Kako tvrdi pomenuti izvor sa čak osam potpisanih autora, upravo je prvi dan nove sedmice bio ključan za pregovore između Bajerna i Lajpciga, jer su se u ranim jutarnjim časovima dve strane konačno dogovorile oko visine obeštećenja i formule isplate.

Supertalentovanom 33-godišnjem stručnjaku sledi ugovor na pet sezona, a kako se ističe Bajern je dugo vremena temeljno analizirao i skautirao njegov rad i posvećenost daljem razvoju. Posle samoinicijativne odluke Hansija Flika da ode, na klupi će ga zameniti 23 godine mlađi kolega! U Nemačkoj je Flikova odluka da se povuče viđena kao jasan znak da će osvajač čak šest pehara sa Bajernom u protekloj godini postati novi selektor Nemačke s obzirom da se dugogodišnji šef Pancera Joakim Lev povlači posle deceniju i po temeljnog rada.

Dogovor između Nagelsmana i Bajerna pao je gotovo ekspresno pošto je mladi stručnjak rodoom iz Landezberga kraj Minhena, a njegova supruga i dvoje dece žive u predgrađu ovog grada dugi niz godina. Nagelsman je inače označen kao veliki navijač Bajerna još od detinjstva.

Bajern je za narednu sezonu već završio jedan veliki transfer pošto je od Lajpciga otkupio Daja Upamekana posle aktiviranja otkupne klauzule od 42.500.000 evra. S dovođenjem Nagelsmana Bajern nastavlja dugogodišnju, za mnoge fudbalske kritičare zastrašujuću tradiciju čerupanja svakog ko se usudi da postane konkurent za titulu. Svojevremeno Bajer, Šalke, Štutgart, Volfzburg, Verder, sada Dortmund i Lajpcig...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.