Novi Upravni odbor NALED-a i prioriteti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 16:50

Novi Upravni odbor NALED-a i prioriteti

Reformski prioriteti novog rukovodstva i prioriteti NALED-a do 2025. biće zaštita životne sredine, razvoj eUprave, suzbijanje sive ekonomije i razvoj zdravstvenog sistema.

To je rečeno na godišnjoj i izbornoj Skupštini NALED-a u Beogradu, na kojoj je istaknuto i da će prioriteti biti podrška jačanju preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, unapređenju poreskog sistema, kao i modernizaciji opštinskih usluga i unapređenju imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Novi Upravni odbor NALED-a u naredne četiri godine predvodiće Stanka Pejanović iz Hisense, Igor Vukašinović iz Apatinske pivare, Svetislav Atanasov iz Koka-Kole, Goran Kovačević iz Gomeksa i Vladislav Cvetković iz PwC ispred članova iz redova privrede.

Predstavnici lokalnih samouprava biće gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, a civilnog sektora iz Peksim fondacije Tijana Gajić, odlučili su članovi NALED-a na 15. godišnjoj i 8. izbornoj skupštini organizacije.

Odlazeći predsednik UO Vladimir Novaković rekao je da je posle tri godine na čelu Upravnog odbora ponosan na ostvarene rezultate i to što su ispunili 98 odsto ciljeva strateškog plana razvoja NALED-a, realizovali više od 30 projekata, izradili više od 150 analiza, istraživanja i drugih publikacija, učestvovali u više od 40 radnih grupa Vlade za izradu propisa.

Takođe je, dodao je, ponosan na 30 rešenih preporuka Sive knjige, 50.000 prijavljenih sezonskih radnika u poljoprivredi, više od 300.000 pozitivno rešenih zahteva za gradnju, milion podnetih zahteva za upis u katastar preko eŠaltera i druge reforme.

Osim novog saziva Upravnog odbora, članovi NALED-a birali su i Nadzorni odbor.

Rad organizacije u naredne četiri godine kontrolisaće Suzana Cvetković iz DIS-a, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, Igor Anić iz ProCredit banke i Darko Stanisavić iz Deloite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.