Novi Pazar pomaže Ameli pred OI

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar pomaže Ameli pred OI

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović najavio je da će pomoći realizaciju predolimpijskog programa Amele Terzić mesečnim iznosom od 60.000 dinara.

"Prihvatili smo predlog Atletskog saveza Srbije (ASS) da olimpijci, koji će nas predstavljati u Rio de Žaneiru, dobiju pomoć od lokalnih samouprava. Drago mi je da u gradu imamo takvog sportistu", rekao je Mahmutović.

On je dodao da iako je situacija teška, budžet je ipak "dovoljno stabilizovan" zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad na skroman način može da pomogne "na putu do medalje".

Amela Terzić je prošle godine ispunila olimpijske norme za nastup u disciplinama 800 i 1.500 metara.

"Olimpijada je san svakog sportiste, a ovo će biti moje prve igre. Svaki moj uspeh je i uspeh kluba, grada, ASS i države, pa se svima zahvaljujem na podršci", kazala je Amela Terzić.

Novi Pazar su danas posetili i generalni sekretar ASS Slobodan Branković i bivši evropski prvak i još uvek aktuelni svetski juniorski rekorder u skoku u vis Dragutin Topić.

"Terzićeva, kao i ostali naši atletičari i treneri, zaslužuje podršku ASS, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i njenog grada. Poslednjih godina osvojila je brojne medalje i skinula s trona legende poput Vere Nikolić i Snežane Pajkić", rekao je Branković i dodao da je za sportistu veoma bitno da je "miran u glavi".

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović izrazio je nadu da će uspesi Amele Terzić biti podstrek ostalim mladim sportistima iz tog grada.

"Zajedno s gradom, naš savez će pomoći najboljoj atletičarki i sportistkinji Novog Pazara", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.