Novi Koroman za derbi

Izvor: Politika, 22.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Koroman za derbi

Reprezentativac Srbije obećao da će ubuduće pričati "samo na terenu", shvativši da je brzopleto i nepotrebno reagovao posle remija sa Bežanijom

"Oštar jezik" najzvučnijeg zimskog pojačanja Crvene zvezde Ognjena Koromana, posle remija sa Bežanijom na startu prolećnog dela šampionata, neće imati nikakve posledice za reprezentativca Srbije, bar kada je reč o predstojećem 128. prvenstvenom okršaju najtrofejnijih srpskih klubova. Iako je Koroman preterao, zapretivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da čak razmišlja i o napuštanju fudbala, zbog navodno tendencioznog suđenja na štetu Zvezde, nestašni fudbaler sa Pala je spreman za "vatreno krštenje" u duelu sa "večitim rivalom" na "Marakani".

– U derbiju nikada nema favorita, tako ni da naša prednost od čak 12 bodova u odnosu na Partizan, prekosutra ne mora ništa da znači. Ipak, ubeđen sam da ćemo pred fantastičnim navijačima igrati mnogo bolje nego protiv Bežanije. Uveren sam da ću imati bolji učinak nego na debiju u Zvezdinom dresu, kada nisam imao dovoljno snage da u istom ritmu odigram celu utakmicu. Međutim, za derbi sam potpuno spreman – poručio je Koroman.

U prvom poluvremenu protiv Bežanije Koromanu je naprsla kost na šaci desne ruke, pa će protiv Partizana na teren najverovatnije izaći sa longetom na ruci. Posle obavljenog snimanja u bolnici, Koroman je nastavio da trenira punim intenzitetom, pa je sasvim izvesno da će od početka biti u timu aktuelnog prvaka.

Međutim, kod Koromana nisu sporne igračke mogućnosti, iako je njegova karijera nakon blistavih izdanja u Rusiji u velikom padu, što je do izražaja došlo u Portsmutu, gde neretko nije imao mesta ni na klupi za rezervne igrače, najčešće igrajući za drugi tim engleskog prvoligaša. Ali, i takav Koroman je potreban ovoj Zvezdi, jer njegovo internacionalno iskustvo i veliki potencijal mogu da budu dragoceni.

Najveći Koromanov problem su jake emocije, koje su nekada nekontrolisane, kao što je bilo posle meča u Železniku. Ubrzo shvativši da je napravio grešku i brzopleto reagovao, nekadašnji fudbaler OFK Beograda je obećao da će ubuduće "pričati samo na terenu". Iako u Engleskoj nije imao dovoljno prilike da igra, Koroman je u "kolevci fudbala" mogao bar da nauči kako bi trebalo da se ponašaju istinski profesionalci.

Ponovni duel sa Bežanijom bez pobede, izazvaće i određene, ali svakako ne značajnije, taktičke promene u novom ispitu suverenog lidera u premijernom šampionatu Srbije. Iako je naredni protivnik mnogo jači i praktično jedini pravi konkurent za titulu, iskusni trener "crveno-belih" Dušan Bajević, moraće da se opredeli za donekle ofanzivniju varijantu. Moguće je da Đokić ponovo bude usamljen u napdu, ali bi tik iza njega delovao izvanredni Burzanović, dok bi Koroman i bugarski reprezentativac Georgijev kao ofanzivni vezisti trebalo da donesu prevagu na sredini terena. U odbrani jedina promena biće na mestu desnog beka, jer se na teren vraća oporavljeni Basta, a Pantić se seli na klupu za rezerve.

Današnji trening fuidbalera Zvezde, koji počinje u vreme odigravanja subotnjeg derbija (16 časova), biće po Bajevićevoj odluci otvoren svega 15 minuta, a potom će stručni šef "crveno-belih" u potpunoj izolaciji pripremiti taktiku za utakmicu protiv Partizana, čiji bi ishod u velikoj meri mogao da odredi dalji tok prvensta.

--------------------------------------------------------------------------

Meč visokog rizika

Predsednik Komisije za stadione, bezbednost i sigurnost FS Srbije Svetislav Đurović, proglasio je derbi utakmicu osamnaestog kola šampionata Srbije: Crvena zvezda – Partizan, za meč visokog rizika.

Utakmica će se odigrati u subotu na našem najvećem stadionu, a iz bezbednosnih razloga početak susreta je pomeren za 16 časova, iako je prvobitno bilo objavljeno da će derbi početi u 15.30.

L. Delić

[objavljeno: 22.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.