Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 22:20

Novi Beograd zaplivao ka osmini finala Kupa Evrope

Teži deo posla sledi kroz dva dana

Vaterpolisti Novog Beograda preskočili su uspešno prvu prepreku. Vlada Vujasinović može biti zadovoljan igrom svojih izabranika na evropskoj sceni u dobro poznatom okruženju. Novi Beograd domaćin je jedne od osam grupa, a na startu takmičenja bio je bolji od rumunske Oradee – 12:9.

Nije bilo jasno na koju će stranu otići meč sve do pred kraj trećeg perioda. U istoj fazi utakmice ranije u toku dana Radnički je prelomio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meč protiv Mediteranija. Novi Beograd je krenuo istim putem kao Kragujevčani, a na otvaranju je neuspeh zabeležila samo Crvena zvezda.

Igralo se gol za gol skoro sve vreme do trenutka kada su Nikola Bursać i Mateja Asanović odveli Novi Beograd na plus tri, a do kraja treće deonice izabranici Vlade Vujasinovića su još jednom matirali Gojka Pijetlovića. Napravio je Novi Beograd seriju 7:0 i prelomio utakmicu u svoju korist. Oradea je u potpunosti klonula i četvrta četvrtina bila je puka formalnost.

Draško Gogov najzaslužniji je za to što Oradea na startu nije uspevala da se odvoji. Završio je Gogov meč sa pet golova i bio je daleko najefikasniji igrač na utakmici. U timu Novog Beograda Nikola Nikolov i Nikola Bursać su po dva puta tresli mrežu Pijetlovićevog gola, a u ekipi Oradee istakli su se Adači, Vatrai i Kolodrovošči sa po dva gola.

Grupa u koju je smešten Novi Beograd broji tri kluba, pa su praktično Beograđani završili pola posla. Drugog dana takmičenja tim Vlade Vujasinovića biće slobodan, a u nedelju, 6. decembra, igrače sa Sintezom iz Kazanja od 19.00 za prvo mesto u grupi.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.