Novi Alimpijevićev podvig u Evrokupu

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 00:18

Novi Alimpijevićev podvig u Evrokupu

Košarkaši Bešiktaša napravili su iznenađenje na Kanarskim ostrvima, gde su u osmini finala eliminisali Gran Kanariju 80:78

Veliki uspeh tima koji sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević koji je još jednom pokazao da zna kako se igraju nokaut utakmice Evrokupa.

Crno-beli tim iz Istanbula je do ove velike pobede i plasmana u četvrtfinale predvodio Metjuz koji je upisao 14 poena, Delgado je dodao 11, dok je Olman imao deset poena.

Dobru partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pružio i Marko Simonović koji je bio blizu dabl-dabl, utakmicu je završio sa deset poena i devet skokova.

Kod domaćina, Ben Lamers je bio najefikasniji sa 14, Itan Hap je ubacio deset, a Nikolas Brusino je upisao 11 poena.

Loše su košarkaši Bešiktaša počeli ovu utakmicu u koju nisu ušli kao favoriti. Prednost domaćih je išla do deset poena prednosti koliko je bilo pred kraj prve četvtine, ali su gosti iz Istanbula uspeli da onemoguće Gran Kanariju da ne ode na veću razliku.

Uspevali su da spuštaju prednost domaćih, i da na poluvreme odu u rezultatskom egalu 36:36.

Bolje su počeli košarkaši Bešiktaša drugo poluvreme, gde su imali prednost tri poena prednosti, uspeo je Gran Kanarija da lagano vrati vođstvo na svoju stranu i brzo stekne prednost od sedam poena prednosti, da bi na kraju trećeg perioda vodili sa 57:54.

Pravu dramu smo gledali u poslednjih deset minuta košarke u dvoranu na Kanarskim ostrvima, gde nijedna ekipa nije uspela da stekne osetnu prednost. Vodili su domaći sa najviše tri poena prednosti, uspevali su košarkaši Bešiktaša da smanje na poen prednosti. Uspeli su gosti da ponovo dođu do prednosti na manje od dva minuta do kraja. I u dramatičnom finišu na kraju ostanu koncentrisani i tako dođu do velike pobede i plasmana u četvrtfinale Evrokupa.

Klub iz Istanbula će u četvrtfinalu igrati protiv Hapoel Tel Aviva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Senzacija u Evrokupu! Alimpijevićev Bešiktaš srušio aktuelnog šampiona za četvrtfinale

Izvor: Sportal.rs, 07.Mar.2024

Bešiktaš je napravio senzacionalan podvig u osmini finala Evrokupa, pobedivši aktuelnog šampiona takmičenja Gran Kanariju u dramatičnoj utakmici rezultatom 80:78.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.