Nove tenzije na KAN – navijači Alžira jurili svoje igrače

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 12:14

Nove tenzije na KAN – navijači Alžira jurili svoje igrače

Fudbalska reprezentacija Alžira eliminsiana je sa Kupa afričkih nacija što je izazvalo gnev navijača ove selekcije.

Grupu sa Mauritanijom, Burkinom Faso i Angolom, Alžir je završio kao poslednji sa dva boda.

Neprijatne scene po igrače desile su se posle meča kada su morali da beže od navijača ispred hotela u kojem su odseli u Obali Slonovače.

Navijači Alžira čekali su autobus sa igračima i stručnim štabom ispred hotela nakon što je ekipa poražena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Mauritanije (0:1) i tako matematički izgubila sve šanse za plasman u drugi krug takmičenja.

Odmah po dolasku autobusa navijači su vikali, vređali igrače, tražili ostavku selektora Đamela Belmadija, koji je, zajedno sa saradnicima, među prvima pojurio ka sigurnoj zoni u okviru hotelskog kompleksa.

Sve vreme je uz ekipu bilo obezbeđenje međutim bes navijača bio je prevelik dabi ustuknuli zbog nekoliko "bezbednjaka" pa su u jednom momentu trkom krenuli ka igračima.

Ovi su se spasili, ali navičali nisu odustajali - pokušali su da uđu u hotel i tek su na ulazu u zgradu zaustavljeni.

Eliminacija sa kontinentalnog šampionata veliki je udarac za selekciju koja je 2019. godine osvojila ovo takmičenje.

Selektor Alžira Belmadi je na konferenciji imao burnu raspravu sa novinarima koje je optužio da od početka rade protiv njega.

"Nigde ne pominjete da sam jedan od retkih selektora, drugi zapravo, koji je osvojio Afrički kup. Ne zanimaju me pohvale, znam vas šest godina... Ne znam ni šta da vam odgovorim. Ako tako krećete... To nije novinarstvo. Vi ste svakako na zadatku ovde, to sam vam već rekao. Sledeće pitanje", poručio je predstavnicima "sedme sile" Belmadi.

O otkazu nije želeo da govori.

"Kada se vratimo kući, videćemo", kratko je rekao, mada pojedini mediji u Alžiru navode izvore iz svlačionice prema kojima je Belmadi rekao igračima da mu je ovo bila poslednja utakmica na klupi Alžira.

Tenzije su dan ranije bile na delu i nakon eliminacije Gane - i navijači ove selekcije su bili kivni na svoj tim koji je rano eliminisan pa su kamenicama razbili stakla na autobusu.

Čak su i novinari iz ove zemlje pokušali da se obračunaju sa fudbalerima što verovatno dosad nije zabeleženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAN

Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jan.2024, 08:30

Fudbaleri Alžira i Burkine Faso remizirali su u Buakeu rezultatom 2:2, u utakmici drugog kola D grupe Afričkog kupa nacija u Obali Slonovače.. Alžir je do boda došao golom Buneđe u 95. minutu.. Burkina Faso je ovim bodom došla do četvrtog boda i obezbedila je plasman u osminu finala, dok „pustinjske...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.