Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2020, 23:43

Novakova recka broj 25! Pobeda po receptu: Pusti rivala da se ponada, pa ga zgazi

Pao je i Kajl Edmund

Da li je sumnje uopšte bilo? Novak Đoković je u trećem kolu US Opena pošto je posle više od tri sata poštene borbe uspeo da uzme meru Britancu Kajlu Edmundu i ostvari pobedu sa 3:1 u setovima (6(5):7, 6:3, 6:4, 6:2). U narednoj fazi Đoković će odmeriti snage protiv Nemca Jan Lenarda Štrufa, inače 29. igrača na ATP listi, koji je bez problema savladao Amerikanca Majkla Moa sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:5).

Ponavlja se Đoković već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neko vreme, neko bi rekao da to možda radi i namerno jer traži nove izazove u karijeri, ali najbolji teniser sveta ponovo je morao da juri prednost rivala, pre nego što je ostvario pobedu. Tako je bilo u polufinalnim i finalnim okršajima Sinsinatija protiv Roberta Bautiste Aguta i Miloša Raonića, isto se ponovilo protiv Edmunda. Ali, kao i svaki put dosad Đoković je izašao kao pobednik, a ovo mu je verovali ili ne 25. uzastopna recka!

Poslednji neuspeh u zvaničnim mečevima Novak Đoković doživeo je u Abu Dabiju tokom okršaja s Stefanosom Cicipasom. Bilo je to 20. decembra prošle godine. I od tada ređaju se samo pobede! Titula na ATP kupu sa Srbijom, pa Australijan Openu, Dubaiju i Sinsinatiju, da bi sada komotno stigao do trećeg kola drugog Gren slema ove čudne sezone...

Đoković je bio na očekivanom nivou, uprkos izgubljenom setu. Ne može se reći da je nešto mnogo grešio ili bio u sporijem ritmu, jednostavno Edmund je iskoristio šansu koja mu se ukazala u taj-brejku posle ravnopravne razmene udaraca i nekih sitnih Novakovih grešaka koje su dovele Edmunda u prednost. Sve se, ipak, brzo nivelisalo u narednom setu.

Prva tri gema počela su očekivano, a onda je Novak konačno probio Edmundovu barijeru i napravio brejk! Sa dva fantastična riterna i dve duple greške Edmunda, Đoković je poveo sa 3:1 u drugom setu. Novak je i naredna dva gema na svoj servis uzeo bez ikakvih problema, ali onda se desila manja turbulencija. Đoković je na 5:2 ispustio priliku da završi set, a onda je na svoj servis počeo da greši. Poslao je dve lopte u mrežu, pa onda posle jedne duge razmene uspeo je da navuče protivnika na grešku. Ubrzo je srpski as stigao do 1:1 u setovima.

U trećem setu se sve lomilo. Videli smo čak četiri brejka, po dva na obe strane, ali je mirnijih živaca bio Novak Đoković. Sa dva brza brejka Đoković ekspresno stiže do 4:1 u trećem setu i koristi apsolutno sve Edmundove greške, mada je i sam podigao ritam u tom delu meča. Ipak, onda Đoković gubi svoj servis, odnosno Edmund koristi treću brejk loptu, na šta je najbolji teniser sveta momentalno uzvratio istom merom! Ali je i Edmund, pa su tada viđena praktično četiri uzastopna brejka. Videlo se tada da je sparina iscrpela dvojicu tenisera, ali je ponovo Đoković bio taj sa više energije, elana, snage i koncentracije. Uprkos tome što je Britanac uspeo da uzme brejk i smanji na 5:3, zatim i na 5:4 na svoj servis, Đoković je onda odservirao perfektan gem u kojem nije izgubio nijedan poen i protutnjao do 2:1!

Bio je to praktično momenat kada je Edmund totalno posustao. Odmah je izgubio svoj servis, Đoković je munjevitom brzinom otišao na 5:1, što je bio definitivni kraj za Britanca. Prelomni je bio praktično taj prvi gem četvrtog seta, kada je Edmund uspeo da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću. Posle toga je sve išlo kao podmazano za Đokovića i zbog toga je poslednji set u meču trajao 41 minut. Doduše, dva minuta duže od drugog, iako se igrao gem manje...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.