Novak zna gde je zapelo: Ne smem ovako da gubim!

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak zna gde je zapelo: Ne smem ovako da gubim!

I, za početak, to je dobra stvar. Već od narednog turnira može da ispravi greške napravljenje na "sanšajn dablu" u Indijan Velsu i Majamiju.

Novak Đoković je delovao nezaustavljivo na Australijan openu i još se prepričava kako je razbio Rafaela Nadala za titulu, ali tu formu nije uspeo ni blizu da predstavi na "sanšajn dablu" u Indijan Velsu i Majamiju.

Eliminacija od Kolšrajbera u šesnaestini finala, potom od Bautiste-Aguta u osmini, dovoljan su znak da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povede priča o krizi u igri najboljeg tenisera sveta.

Novak Đoković /1/ - Roberto Bautista Agut /25/ 1:2 (6:1, 5:7, 3:6)

Na turnirima gde se činilo da već ima "otvoren put ka finalu" i da su naredni izazovi "mačji kašalj" za njega, Novak Đoković je odjednom gubio fokus na mečevima, ulazio u probleme i gubio mečeve od slabijih tenisera.

"Ovo nije prvi put da gubim na oba turnira. Isto je bilo i prethodnih nekoliko godina...", prisetio se Đoković da nije prošao četvrtfinale na američkim mastersima od 2017.

"Definitivno moram da razmislim o tome kako da se pripremim za Indijan Vels i Majami naredne godine. Definitivno sam imao previše stvari van terena i pretpostavljam da se to malo odrazilo i na sam teren", kazao je Novak Đoković koji nije učestvovao ni na jednom turniru od januara u Australiji pošto je želeo da se odmori dobrih mesec dana.

Priznao je da se nije osećao kao na vrhuncu forme i da je malo "zarđao", ali je poručio da su to stvari na kojima mora da uči u životu.

I to je najvažnije za početak...

Robertu Bautisti-Agutu, koji ga je pobedio drugi put ove godine, čestitao je na pobedi, ali dugo će se pričati o tome kako je iskoristio samo četiri od 13 brejk šansi i mogao da dobije meč još u drugom setu, da bi potom kola krenula nizbrdo.

Foto: Tanjug/AP/Lynne Sladky

"On je odličan igrač. Čestitam mu na velikom preokretu, ali ja ovakve mečeve ne bih smeo da gubim, imao sam previše propuštenih šansi", kazao je Novak Đoković za kraj.

Sada se okreće sezoni šljake u Evropi i priprema se za najvažnije - Rolan Garos.

Monte Karlo, Madrid i Rim.

"Odrastao sam na šljaci, tako da volim tu podlogu. Videćemo, definitvno moram da igram bolje nego što sam to činio u Americi", kazao je Đoković koji će na pomenutim mastersima prvo probati da stigne rekord Rafaela Nadala (33) koji mu "beži" jednu titulu, dok će potom u Parizu imati izazov u vidu osvajanja "Nole slema".

Odnosno, drugi put u karijeri će probati da "drži" sve četiri titule sa grend slema.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.