Novak u trećem finalu ove godine!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u trećem finalu ove godine!

Pobedom protiv Medvedeva u dva seta, Đoković je ušao u završnu borbu za titulu Istborna.

Foto: (Gareth Fuller/PA via AP)

Uskoro opširnije...

Polufinale Istborna, turnira nagradnog fonda od 635.660 evra je u toku. I počelo je odlično!

Nole je već u uvodnom gemu "brejknuo" mladog Rusa, rođenog 1996. godine, i stekao prvo vođstvo 1:0. Ovo je njihov drugi međusobni duel.

Kuriozitet i ovog meča je svakako činjenica da je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najbolje rangirani teniser koji igra u Istbornu od 1999. godine.

U drugom polufinalu sastaće se Francuzi, Rišar Gaske i Gael Monfis.

DRUGI SET: 6:4!

6:4 Iskoristivši prvu meč loptu na svoj servis, Novak rutinski privodi meč kraju i ide u finale!

5:3 Sve ide prema planu. Nole kontroliše igru i približava se svom trećem finalu u 2017. godini, iako Medvedev ne odustaje od borbe.

2:1 Početak - odličan! Čvrsto, sigurno, Nole je ponovo stekao "brejk" prednosti (2:0) i identično kao u prvom setu "otvorio" i ovaj deo meča.

PRVI SET 6:4!

6:4 Novak je poveo, za 42 minuta! Sačuvao je tri od četiri "brejk" lopte i odigrao dovoljno dobro da se primakne na set od finala.

5:4 "To, to", vikao je Novak i bodrio se! Podigao je nivo igre Srbin, "vezao" dva gema i drugim brejkom došao na gem od vođstva u setovima.

3:4 Posle sedam odigranih gemova, kao da i Novaku popušta koncentracija. Medvedev je bez većih problema preokrenuo i poveo u gemovima. Srećom - nema prednost brejka.

2:2 Rus uzvraća. Ribrejkom, potvrđenim "niskim" Noletovim udarcem, Medvedev je takođe ostvario prvi brejk u ovom duelu.

2:0 Počelo je odlično! Medevedev je servirao, a Đoković mu mirno oduzeo servis, pa zatim potvrdio brejk. Rus ne uspeva da sakrije nervozu na početku duela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.