Novak ponovo glavna tema u Australiji! Ovo je žena koja IZNOSI NOVE DETALJE, ukazala na OGROMNE GREŠKE MORISONA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 20:26

Novak ponovo glavna tema u Australiji! Ovo je žena koja IZNOSI NOVE DETALJE, ukazala na OGROMNE GREŠKE MORISONA

Možda je kasno... ali možda i nije.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković sramno je deportovan iz Australije, ali i dalje se ne stišava priča o tom slučaju.

Povodom odluke ministra Aleksa Hoka o deportaciji Srbina sada se oglasila Kristina Kenili, koja obavlja funkciju ministra iz senke, a pored ostalih stvari tiče se i imigracionih pitanja, pa zbog toga je uputila oštru kritiku Morisonovoj vladi.

- Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika. Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu - piše senatorka Kenili.

The Djokovic saga shows how vulnerable our borders have become, with 30-yrs of visa management turned on its head as Mr Morrison handballs @AusBorderForce the job of assessing vaccination status at the border, instead of assessing much earlier in the visa application process 👇 pic.twitter.com/ohL1Rnago1

— Kristina Keneally (@KKeneally) February 6, 2022

Ona je iskritikovala i premijera Viktorije, Danijela Endrjuza, koji kako ona kaže, nije umeo da objasni jednu stavku, koja je bila najspornija od svih u celoj priči.

- Endrjuz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno 'dešifruju' složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi 'eksplodirao' na našim aerodromima - smatra ona.

Kenli je posebno revoltirana tretmanom koji je Đoković prošao u Australiji.

- Ako je pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i iskusni radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju, a onda da tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnicama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost - zaključila je Kristina Kenili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.