Novak pobedio, sledeći je Portugalac!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak pobedio, sledeći je Portugalac!

Novak pobedio Francuza Rišara Gaskea 3-0 u setovima.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Francuza Rišara Gaskea sa 3-0 u setovima (6:2, 6:3, 6:3) i plasirao se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.

To je bio 13. put u karijeri da Novak igra protiv Rišara Gaskea, svoje "stare mušterije".

Francuz nema ni približno uspeha kao Đoković na najvećim turnirima, pa ni u Njujorku. Najbolji plasmani u karijeri su mu polufinala na US >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Openu, 2013, odnosno Vimbldonu 2007. i 2015. godine.

Protiv Srbina takođe ima "mršav" učinak, odnosno svega osam odsto uspešnosti. Dobio je samo jedan meč, i to davne 2007. na završnom mastersu sezone u Kini (6:4, 6:2), dok je 12 preostalih izgubio.

Đoković i Gaske, koji su igrali i u juniorskoj kategoriji, poslednji put sastali su se 2015. u polufinalu Vimbldona, kada je srpski as ubedljivo slavio u tri seta (7:6, 6:4, 6:4).

Gaske je trenutno 25. igrač na ATP listi.

Protivnik Đokovića u osimini finala US Opena biće Portugalac Žoao Souza.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.