Novak lako sa Čelom

Izvor: B92, 14.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak lako sa Čelom



Treći teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Hmburgu, pošto je u drugom lako izašao na kraj sa Argentincem Huan Ignasiom Čelom posle dva seta - 6:3, 6:1, u meču koji je trajao 65 minuta. Naredni Đokovićev protivnik biće Ivo Karlović koji je pobedio Tomija Robreda, a ukoliko prođe i tu prepreku Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem.

Pred početak meča Đoković – Čela bilo je pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li će srpski teniser uspeti da se oporavi od Mastersa u Rimu gde je pre tri dana osvojio svoju desetu titulu u karijeri. Odgovor je stigao na samom startu eča, pošto je Novak brzo poveo sa 3:0.

U nastavku prvog seta Čela je vratio brejk, ali je izgubio još jedan svoj servis, i Đoković je dobio taj deo meča sa 6:3.

U drugom setu Đoković je igrao dosta rasterećenije, spasao je obe brejk prilike Argentinca i napravio čak tri brejka iz pet brejk lopti, tako da je lakše nego što se očekivalo priveo meč kraju sa 6:1 u drugom setu.

Masters u Hamburgu igra se za nagradni fond od dva miliona i 270 hiljada evra, a titulu brani Rodžer Federer koji je prošle sezone u finalu dobio Rafaela Nadala. Đoković je prošle godine u Hamburgu stao u četvrtfinalu kada je bolji od njega bio veteran Karlos Moja.

Prošle sezone Novak je u Hamburgu poražen u četvrtfinalu od Karlosa Moje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.