Novak kod Matsa: Od početka sam imao kontrolu meča

Izvor: B92, 21.Feb.2021, 13:32

Novak kod Matsa: Od početka sam imao kontrolu meča

Novak je ubrzo po završetku finala dao izjavu i Matsu Vilanderu i Barbari Šet.

Vidno srećan zbog velike pobede i devetog pehara na Australijan openu, Novak je priznao da je ovo bio možda i njegov najbolji meč na turniru.

Kada su ga pitali šta je mislio kada je pre nekoliko dana rekao da još nema nameru da prepusti pozicije mlađoj generaciji, Đoković je objasnio da nije mislio ništa loše.

"Nisam mislio da tom izjavom povredim mladu generaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača. Idu polako, tu su, polako preuzimaju scenu, ali ne dešava se još ono najvažnije. Vrh i dalje držimo Rafa i ja. Danil je tu, u toj sledećoj generaciji u kojoj su Zverev, Cicipas, Tim... Tu su, osvajaju velike titule, Rafa, Rodžer i ja pokušavamo da im otežamo, iskustvo mi je i večeras pomoglo da bolje počnem meč. Izašao sam sa jasnim planom igre. Bio je tesan prvi set, napravio sam brejk na 6:5. Znao sam šta sve može, poznajem ga, u dobroj je formi, imao je 20 pobeda... Pokušao sam da se držim, da mu ne dam previše. Ovo je definitivno bio moj najbolji meč na turniru", kaže Novak. Vilanfder je primetio da je Đoković gotovo savršeno igrao. "Hvala, Mats. Tako je to, moraš da prilagodiš igru rivalu. Imao sam mnogo drugačijih opcija, izlazio sam napred, imao sam jasnu viziju šta je potrebno da radim,. Pričao sam sa trenerom dva i po dana. Analizirali smo sve, pripremali se. Bio je to zanimljiv meč, ali sam osećao da imam punu kontrolu od početka. On voli da igra u ritmu, ima jaku servu. Ključ je bio moj dobar ritern, imao je dosta laklih poena u truniru. Ne i večeras, uvek sam ga terao na udarac više. Ostajao sam u reliju sa njim, znao sam da to mogu. Imao sam varijacije u pravo vreme. Servis-volej nije prirodan za mene, jedino kao miks sa planom A u igri", dodao je broj jedan. Kaže i da je savršeno pripremio finale. "Morao sam da se zatvorim u školjku, da se fokusiram na opiravak , mentalnu pripremu za finale. Sa timom sam to uradio zaista dobro. Iznenadio sam sebe prijatno. Ima mnogo toga pozitivnog sa ovog turnira, ali ću svakako uzeti i malo odmora", obećao je devetostruki šampion Melburna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVAK MORAO DA SE PRAVDA POSLE TRIJUMFA: "Nisam mislio da ih povredim, iskažem nepoštovanje..." Napali su ga, ali UZALUD

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021

Svi znaju da Đoković nije mislio ništa loše...Novak Đoković je slavio protiv Medvedeva 3:0, osvojio Australijan open, a onda ubrzo po završetku finala dao izjavu Matsu Vilanderu i Barbari Šet...Kada su ga pitali šta je mislio kada je pre nekoliko dana rekao da još nema nameru da prepusti pozicije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.