Novak je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport Hrvat prepun hvale za Đokovića pred međusobni meč

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2023, 18:31

"Novak je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport" Hrvat prepun hvale za Đokovića pred međusobni meč

Sastaju se u osmini finala US opena.

Hrvatski teniser Borna Gojo kaže da se divi Novaku Đokoviću, ali da će dati sve od sebe ne bi li napravio senzaciju u osmini finala US opena.

Gojo blista u Njujorku, iz kvalifikacija je stigao do osmine finala i obezbedio skok na 76. mesto na svetu.

- Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene treba da dobiju, svi su favoriti protiv mene. Očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u mojoj karijeri. Druga sedmica grend slema prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis - kaže 25-godišnji Gojo.

Objasnio je potom Splićanin zbog čega gaji posebno poštovanje prema osvajaču 23 grend slem titule.

- Divim se Novaku, imam definitivno neverovatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspe neko tko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, BiH… Mi nemamo ništa, nismo Australijanci, Amerikanci, Francuzi, koji imaju velike teniske federacije i dobijaju mnogo pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cenim Novakov uspeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za Novaka najbolje što se može, i da mislim na svoju igru.

Izgubio je dosad samo jedan set, i to od Hamada Međedovića u prvom kolu kvalifikacija, a u glavnom žrebu pali su Delijen, Mekdonald i Veseli. Ipak, još nikada Gojo nije igrao na stadionu velikom kao što je Artur Eš.

- Nadam se uzbudljivoj atmosferi, zašto ne. Doživeti tako velike stadione je nešto za šta igraš i zašto si se i počeo baviti tim sportom. Veselim se tome. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa - zaključuje Gojo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.