Novak je inspiracija za Marija

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 11:24

"Novak je inspiracija za Marija"

Endi Mari je nedavno demantovao da će mu Vimbldon biti poslednji turnir u karijeri.

Teniser iz Danblejna, koji je u karijeri osvojio tri grend slem titule, ima 36 godina i sve više problema sa povredama.

Endi je nedavno rekao kako planira da "igra još nekoliko godina", a sa tim je saglasan i nekadašnji broj jedan, Amerikanac Džon Mekinro.

On je u razgovoru za BBC rekao kako je Mari jedan od onih igrača koji daju sjajan primer mlađima, jer ima neizmernu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljubav prema tenisu.

"Umesto da se fokisiraju na negativno, mediji bi mogli fa se okrenu pozitivnom jer taj momak silno voli ovu igru. Ulaže mnogo napora i vremena, daje srce i dušu u pokušaju da bude vrhunski igrač, ali stvari idu sporije nego što je želeo u tom povratku na vrh. I siguran sam da je to neverovatno frustrirajuće", kaže Mekinro.

Džon je dodao da škotski teniser ima veliku inspiraciju u drugim šampionima, pre svih Novaku Đokoviću.

"Bio je to dug i težak put. Siguran sam da ga je inspirisao Novak Đoković jer su istih godina i verujem da vidi svog kolegu koji izgleda kao da ima 25. Iz iskustva mnogu da kažem, da kad imate šestoro dece kao ja, nije loše pomalo i zaspati ako igrate na nekoliko turnira uzastopno. On ima četvoro dece, to ga drži budnim noću. Nije na odmet malo promešati karte".

Mekinro je prognozirao i kakve su Endijeve šanse na turniru s obzirom na činjenicu da na poslednja dva nastupa nije prošao dalje od trećeg kola.

"Vimbldon je njegova najbolja šansa. Razume nijanse igranja na travi bolje nego iko. Zavisiće od žreba, zamislite da igra sa Novakom Đokovićem u prvom kolu! Navijam za njega da uradi nešto. Bolji je od mnogih drugih, on je u vrhu liste igrača koji znaju šta treba za igru na travi i uspen ha njoj. Ako napravi par brejlova tu i tamo, ko zna šta može da se dogodi. Titula je veliki zadatak, ali nikad se ne zna", poručio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.