Novak bi mogao biti znatno ofanzivniji protiv Alkarasa

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 09:55

"Novak bi mogao biti znatno ofanzivniji protiv Alkarasa"

Bred Gilbert, bivši trener Andrea Agasija, jedan je od onih koje je impresionirala igra Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Mladi španski teniser je u tri seta slavio protiv Stefanosa Cicipasa, 6:2, 6:1, 7:6 (5) i tako zakazao megdan sa Novakom Đokovićem.

Meč koji su teniski sladokusci dugo priželjkivali konačno će biti viđen u petak.

Gilbert je primetio da je Alkaras u Parizu, za razliku od prethodne sezone, imao još nešto osim standardnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tempa i jakih udaraca.

"Igrao je lukavije. Sa više varijacija nego prošle godine. Ne pokušava da vas probije. On to može, ali igra sa više oružja i sa daleko više spina", primetio je Gilbert.

Posle tri uzastopne pobede protiv igrača jednoručnog bekhenda (Šapovalov, Museti, Cicipas), teniser iz Mursije imaće na drugoj strani Novaka koji ima možda i najbolji dvoručni bekhend.

Amerikanac smatra da Alkaras za razliku od drugih Novakovih protivnika neće ustrašen ući u meč.

"Mnogi mladi igrači kada se suočavaju sa Đokovićem ulaze sa mnogo prošlih neuspeha. On je igrao samo jednom sa njim, u Madridu prošle godine i izašao kao pobednik, što je još jače osvojio je turnir", dodao je Gilbert.

Ipak, on izvesnu prednost u smislu favorita daje iskusnijem Đokoviću, a posebno izdvaja njegovu snagu u taj-brejkovima, svih pet je dobio na turniru do sada.

"Pre svega favorit je zbog te neverovatne sposobnosti da slavi u pet setova. Ipak, da li će moći da igra tako protiv Alkarasove ofanzive? Što trener u meni kaže da bismo mogli visdeti znatno ofanzivnijeg Novaka. Možda misli ovako, 'udari, jer ako ne igram ofanzicnije, mogao bi da me šeta po terenu'. To je ono što volim kod njega. Može da uradi nešto i onda, buuuum, sve se promeni, jer je ovo meč koji se igra na tri dobijena seta", smatra Bred.

Izuzetno ceni defanzivne sposobnosti obojice tenisera., ali ističe da je njihova napadačka igra drugačija.

"Alkaras ima sjajnu ofanzivu, u stanju je da vas povredi jednim udarcem. I Novak može da vam pošalje četiri lopte, da vam pluća izgore", zaključio je Gilbert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.