Novak: Trebalo bi pomeriti početak mečeva za ranije, što da ne?

Izvor: B92, 04.Jul.2022, 13:10

Novak: Trebalo bi pomeriti početak mečeva za ranije, što da ne?

Novak Đoković je meč osmine finala Vimbldona protiv Tima van Rajthovena završio u 22.40 po lokalnom vremenu.

Ništa ne bi bilo neobično da za London još ne važi naredba o policijskom satu od 23 časa i da su zbog toga mnogi imali problema sa povratkom kućama.

Kako su se mečevi na Centralnom terenu i Terenu 1 odužili, Novak nije počeo svoj meč pre 20 po lokalnom vremenu, tako da se igralo pod zatvorenim krovom i uz reflektore.

Sve to je pokrenulo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priču oko toga da bi mečevi na glavnim terenima trebalo da počnu znatno ranije, a ne od 14.30 kako je to bio slučaj. O tome su pitali i Novaka Đokovića.

"Svi znamo da je Vimbldon oduvek poštovao svoju tradiciju. Početak mečeva na Centralnom terenu i Terenu 1 nije menjan godinama, ali sada čujem da će možda pomeriti početke za nešto ranije, posebno na Central kortu. Ne vidim razlog što ne bi kretali ranije, da budem iskren, posebno sada kada imamo i inrervjue na terenu što pre nekoliko godina nije bio slučaj", kaže Đoković.

Novak dodaje još jednu važnu stvar u vezi tih kasnih početaka mečeva.

"Bitno je i to vreme između mečeva. Ako ste postavljeni po rasporedu kao poslednji na Central kortu, igraćete pod krovom, a to menja uslove, stil igre, kako se krećete po terenu. Klizavije je, a tu je i to svetlo. To postaje turnir u dvorani u većini situacija, kao što smo videli na mečevima Kirjosa i Cicipasa na Terenu 1, ili prethodni meč Nadala", dodao je Novak.

Ako ništa drugo, organizatori su za nedelju imali opravdanje zašto je sve išlo kasnije.

"Naravno da smo ovog puta imali posebnu priliku. Bilo je neophodno proslaviti stogodišnjicu Central korta. Za mene je to bila velika čast. Bio sam srećan da budem deo svega toga. To je jedan od posebnih trenutaka, jedan od onih za akoje živite i pamtiću to dugo. Ipak, mislim da bi se većina igrača saglasila da početak mečeva na Central kortu bude nešto ranije".

Kada su ga pritisli da kaže nešto više o tim "razgovorima", dodao je:

"Čuo sam za neke priče. I trener mi je rekao da je nešto tako čuo. Stvarno ne znam odakle mu to. On je blizak sa Timom Henmanom i nekim ljudima iz kluba. Ne znam je li to čuo od njih. Ipak, rekao mi je da ima nekih priča kako bi se svemu ovome moglo pristupiti drugačije. Pošto ove godine na Vimbldonu ima nekih promena za koje smo godinama mislili da ih ovde nećemo videti, zašto ne bismo pomerili početak za pola sata ili sat ranije. Bilo bi od pomoći završavati mečeve, bez navlačenja krova", zaključio je branilac trofeja na Vimbldonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.