Novak: Poznajem Janika; Trener Sinera: Ključ u inicijativi

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 08:49

Novak: Poznajem Janika; Trener Sinera: Ključ u inicijativi

Novak Đoković i Janik Siner od 14.30 igraju meč četvrtfinala na Vimbldonu.

U pitanju je njihov drugi duel do sada, prvi na travi, a u tom jedinom odigranom meču do sada, na šljaci u Monte Karlu 2021. slavio je Đoković sa 6:4, 6:2.

Siner je silno napredovao, konstantno beleži dobre rezultate i na slemovima i svakako da kao 20-godišnjak ima veliki motiv da zablista.

Pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tinejdžerskom duelu sa Karlosom Alkarasom u četiri seta, pokazao je zrelost, smirenost i svakako da ima svoje adute uoči ovog susreta.

Ipak, Đoković je taj koji ima zastrašujuću seriju pobeda na Vimbldonu, čak 25, tako da će Siner imati zaista težak posao da ga izbaci iz koloseka.

"Poznajem njegovu igru veoma dobro. Prepoznajem pomalo i sebe u nekim elementima njegove igre. Igra dosta iza linije, šalje ravne bekhende, stalno pokušava da izvrši pritisak na protivnika", nije promaklo Novaku ništa iz repertoara mladog Italijana.

I pun je komplimenata na račun narednog protivnika.

"Mogu da o njemu pričam u superlativu, zaista samo sve pozitivno o Sinerovoj igri. Znamo koliko je talentovan, već se ustalio u vrhu. Gledao sam ga na različitim podlogama prople godine, mnogo je sazreo. Ima samopouzdanje, veruje da može da pobedi bilo koga na najvećem stadionu, to je važni za mladog igrača poput njega. Ima već određeno iskustvo, pre svega jer je igrao velike mečeve", oprezan je Novak.

Siner u duelima sa igračima iz Top 10 ima skor 8-17, a kaže da je zadovoljan kako je napredovao u svim elementima.

Zanimljivo je da su tokom ovog turnira imali prilike i da treniraju zajedno, a u ta četiri odigrana gema, Siner je pokušao da pokupi što više tajni o igri aktuelnog šampiona Vimbldona.

Njegov trener Simone Vanjoci, koji je u timu zimus zamenio Rikarda Pjatija, kaže da ima plan kako da se zaustavi Novak.

"Ključ je da Janik ima inicijativu u svojim rukama, što je više moguće, kao što je bilo u meču protiv Alkarasa, kom smo stalno oduzimali vreme za reakciju. Takođe, da ima dobar drugi servis, uz povećanu brzinu i varijabilnost, što bi ga učinilo nepredvidljivim. I naravno, da dobro vraća Novakove servise. Ritern je udarac koji mu odgovara, posebno dobar osećaj je stekao na travi", kaže Vanjoci.

Pobednik susreta između Đokovića i Sinera u polufinalu ide na boljeg iz okršaja Davida Gofana i Kamerona Norija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.