Novak: Melburn mi daje snagu

Izvor: B92, 24.Jan.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Melburn mi daje snagu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da uživa da igra u Melburnu, na mestu na kom je ostvario najveće uspehe u karijeri.

Đoković je četiri puta osvajao Australijan open tokom karijere, a na istom mestu 2008. godine stigao je do svog prvog Gren slema.

Novak je na konferenciji za štampu posle trijumfa nad Fernandom Verdaskom rekao da mu saznanje o prethodnim uspesima daje prednost nad protivnicima.

„Apsolutno. Mnogo samopouzdanja dobijate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kad igrate na terenu za koji vas vežu najlepše uspomene i gde ste turnir osvojili četiri puta. Nije to bilo kakav turnir – u pitanju je Gren slem, jedan od četiri najveća i najznačajnija u našem sportu. Uvek se trudim da to imam na umu, sjajne igre koje sam pružao tokom godina. Pokušavam da to koristim kao prednost“, rekao je Đoković.

On je u trećem kolu nadigrao Verdaska rezultatom 7:6, 6:3, 6:4, i zahvaljujući odličnom servisu obezbedio duel sa Žilom Milerom.

„Zadovoljan sam načinom na koji sam servirao, nisam mu davao da se navikne na jedan servis. Menjao sam ritam, uglove, jačinu. Pokušavao sam da idem na kartu varijacija, preciznosti, da mu ne dozvolim ritam. Imao je nekoliko prilika, mislim da je najbliži bio na 0:40 u drugom setu. U finišu seta imao je 15:30 i 0:30, ali sam tada dobro servirao. Mislim da mi je to pomoglo da se izvučem iz problema u bitnim trenucima“, dodao je Novak.

Srpski igrač gubio je u taj brejku prvog seta kada je Španac napravio duplu servis grešku, ubacivši lopticu prvo u svoj deo terena.

„To je bio trenutak odluke, pošto sam dobio neizvestan taj brejk. Mislim da sam dobro servirao i imao mnogo lakih poena. Ono što je trebalo da radim bolje jeste realizacija brejk prilika, posebno u prvom setu. Ali, svaka čast njemu na načinu na koji je servirao u tim trenucima, posebno na T liniju. Teško je kad neko ’opali’ 215 km/h niz T liniju, tada ne možete mnogo toga učiniti. Bio je dobar meč, veliki izazov za obojicu jer je on bivši top10 igrač – neko ko voli da igra na velikoj sceni. Drago mi je da sam prošao u tri seta“, zaključio je Đoković.

Duel na Rod Lejver Areni obeležila je veridba na tribinama u pauzi između drugog i trećeg seta, kao i rođendanska čestitka Novakovoj majci Dijani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.