Novak: Bavio sam se stvarima van terena, to me je koštalo u Indijan Velsu

Izvor: RTS, 19.Mar.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Bavio sam se stvarima van terena, to me je koštalo u Indijan Velsu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se navijačima na društvenoj mreži "Instagram" i objasnio iznenađujući poraz u trećem kolu Indijan Velsa.
Đoković je drugu godinu zaredom završio učešće u ranoj fazi prvog mastersa u sezoni, a sada je od njega bolji bio Filip Kolšrajber sa dva puta po 6:4.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Novak je na istom turniru nastupio i u dublu konkurenciji sa Italijanom Fabiom Fonjinijem i malo im je falilo da dođu do finala.
"Rezultatski nije bila dobra nedelja, izgubio sam u singlu u trećem kolu, a u dublu došao do polufinala. Bio je to jedan od nekoliko turnira na kojima sam bio bolji u dublu nego u singlu", rekao je Đoković.
Srpski teniser je priznao da mu nije fokus bio potpuno na tenisu.
"Dobio sam ponovo neke lekcije i nadam se da sam ih naučio. Bio je to veliki podsetnik da je važno da, kada krene turnir, pokušam da se fokusiram na ono što je najvažnije - turnir. Previše sam se bavio stvarima van terena. Čuvanje energije i racionalno trošenje energije van terena. Održavanje neke standardne rutine koje je funkcionisala za mene u prošlosti. Nažalost to nisam ispoštovao do kraja ovde i to priznajem".
Osvajač 15 grend slem trofeja nije se prvi put u karijeri našao u toj situaciji, pa zna kako da se postavi.
"Prvi korak ka nekom napredovanju i korekciji je osvešćavanje, odnosno svesnost da postoji problem i da sam ga identifikivao. Sledeći korak je strateški pristup tome, tj. kako nastaviti mudriji. Ovo jeste jedan od najboljih turnira na svetu, želeo sam da doguram daleko, ali to je sport. To je verovatno snažna poruka koja može biti izvučena iz ove dve nedelje boravka u pustinji. Sledi Majami, nadam se najboljem", dodao je Đoković.
On će u Majamiju braniti takođe drugo kolo, na startu je slobodan, dok se u drugom meču sastaje sa pobednikom duela Tomaš Berdih - Bernard Tomić.
Nagradni fond mastersa na Floridi je 7.97 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković otkrio zašto je podbacio u Indijan Velsu

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2019

U susret novom Masters turniru Novak Đoković je napravio osvrt na svoja izdanja u Indijan Velsu...Nije se proslavio najbolji teniser sveta svojim nastupom na prvom Mastersu sezone, čak je posle dužeg vremena dalje dogurao u dubl konkurenciji nego u singlu...Novaka je u trećem kolu Indijan Velsa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.