Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 18:38

Novajlija konačno pao, Standard kontrama do vrha tabele

Ekipa iz Liježa sigurna na gostovanju Beršotu

Malo ko je mogao posle tri odigrana kola da zamisli Beršot na čelu tabele sa maksimalnim učinkom. Stoga u taboru Standarda nisu želeli da se opuštaju pred duel sa novajlijom u Župiler ligi, najavivši defanzivni pristup i igru na kontre, na šta se trener domaćih Hernan Losada nasmejao na konferenciji za medije. A upravo tako, njegova ekipa je na svom stadionu pretrpela prvi poraz u sezoni i svom današnjem rivalu prepustila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čelo tabele – 3:0 za ekipu iz Liježa u 4. kolu belgijskog šampionata.

Crveni su se u prvih pola sata povukli, baš kao što su i najavili, odbili početni nalet domaćina i praktično iz prve prave prilike stigli do vođstva. Strelac gola bio je Felipe Avenati, ali Urugvajac veliku zahvalnost duguje mladom Nikolasu Raskinu, koji je započeo akciju sa centra, odigrao dupli pas sa Nikolasom Gavorijem i sa desnog boka pronašao pomenutog Avenatija kome je ostalo da samo loptu sprovede u mrežu.

Beršot je po prvi put u sezoni bio suočen sa situacijom da mora da juri rezultat i nije uspeo da je preokrene u svoju korist. Gosti nisu odstupali od defanzivnog pristupa, loptu su propustili ljubičastima, što su domaći oberučke prihvatili. Napadi Beršota su se nizali, Standard je bio pod pritiskom, ali je potom usledio još jedan kontra-napad. Maksim Lestijen je Crvenima doneo ono što im je bilo potrebno, novi gol i to svega desetak sekundi pre nego što Arnad Bodar na drugoj strani odbranio odličan šut Rafaela Holzausera. Nedugo zatim, odličnim udarcem glavom Obi Oulare koji je sredinom drugog dela ušao u igru, zapečatio je trijumf ekipe iz Liježa.

Standard je još uvek bez poraza u šampionatu, jedini uz Šarlrou, koja svoj meč četvrtog kola igra u ovom trenutku i ima priliku da se pobedom vrati na čelo tabele.

PRO LIGA - 4. KOLO:

Petak

Ostende - Anderleht 2:2 (2:1)

/D’Ese 11, Gej 34 penal – Trebel 35, Tau 54/

Subota

Eupen - Sint Trojden 1:1 (1:0)

/Ngoj 13 – Suzuki 85 penal/

Serkl Briž - Kortrajk 0:1 (0:0)

/Selemani 67/

Beveren - Leven 1:3 (0:1)

/Eford 51 - Mersije 30, 58, Anri 90/

Muskron - Varegem 0:1 (0:0)

/Sek 73/

Nedelja

Genk - Briž 1:2 (0:1)

/Bongonda 61pen - Vanaken 22, Bađi 83/

Beršot - Standard 0:3 (0:1)

/Avenati 32, Lestijen 76, Oulare 83/

18.15: (2,20) Šarlroa (3,40) Antverpen (3,30)

20.45: (1,80) Gent (3,60) Mehelen (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.