Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 17:54

Nova tragedija u brazilskom fudbalu – igrači i predsednik kluba poginuli u avionskoj nesreći

Nova tragedija pogodila je brazilski fudbal, pošto je u avionskoj nesreći poginulo pet članova niželigaškog kluba Palmas, prenose lokalni mediji. U padu aviona kluba koji se takmiči u četvrtoj diviziji stradala su četvorica fudbalera i predsednik kluba.
Nekoliko godina pošto je gotovo čitav tim Šapekoensea poginuo u padu aviona, nova nesreća zavila je brazilski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbal u crno.

U saopštenju se navodi da je su među poginulima predsednik kluba Lukas Meira, kao i igrači Lukas Prašedes, Gilerme Noe, Ranule i Markus Molinari. Živog je izgubio i kapetan aviona Vagner.
Još nije pozat uzrok tragedije koja se pri poletaenju dogodila u 8.15 po lokalnom vremenu.
"Avion u kojem su se nalazi predsednik Lukas sa igračima, kao i kapetan Vagner, stigao je do kraja piste i pri poletanju pao. Nažalost, moramo da obavestimo javnost da nema preživelih", dodaje se u saopštenju, uz molbu da se klubu i porodicama žrtava pruži neophodna podrška.
Poginuli su putovali u Gojaniju na utakmicu Grin kupa protiv Vila Nove.
Istog trenutka počele su da stižu poruke saučešća i podrške od sportskih društava iz Brazila, između ostalih i klubova koji se takmiče u eliti.
Fudbalski klub Palmas osnovan je 1997. godine i trenutno se takmiči u seriji D brazilskog prvenstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvorica fudbalera i predsednik kluba poginuli u avionskoj nesreći u Brazilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021

Četvorica fudbalera "Palmasa", brazilskog četvrtoligaša, poginuli su danas u avionskoj nesreći, kao i predsednik kluba Lukas Meira i pilot, prenose brazilski mediji...Do nesreće je došlo kada se avion s fudbalerima, koji je trebalo da igraju utakmicu u ponedeljak, srušio na kraju piste nakon poletanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stradali brazilski fudbaleri bili pozitivni na koronu

Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 12:56

Četvorica brazilskih fudbalera koji su poginuli u nedelju u avionskoj nesreći bila su pozitivni na koronavirus, saopštio je njihov klub Palmas. Još nije poznat uzrok pada aviona kojim su fudbaleri i deo stručnog štaba putovali na meč posle izlaska iz izolacije. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.