Nova senzacija Portugalaca, savladana i Švedska

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova senzacija Portugalaca, savladana i Švedska

Rukometaši Portugalije napravili su novo iznenađenje na Evropskom prvenstvu, pošto su sa 35:25 savladali selekciju Švedske. Slovenija slavila protiv Islanda 30:27, dok je Norveška savladala Mađarsku sa 36:29.
U prvoj fazi takmičenja potrudili su se da budu najprijatnije iznenađenje, ali Portugalcima to nije dovoljno – savladali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Švedsku sa 35:25 i nastavili pohod ka plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva.

Portugalci su se posle 14 godina plasirali na kontinentalni šampionat, ali su u prvoj fazi takmičenja eliminisali Francusku i Bosnu i Hercegovinu.
Dobre igre nastavili su i u drugoj fazi takmičenja, pa su u prvom meču Grupe 2 bili bolji od Švedske.
Magaljaeš i Feraz postigli su po šest golova za Portugaliju, dok je na drugoj strani najbolji bili Nilson i Peterson sa po četiri pogotka.
Slovenija je savladala ekipu Islanda sa 30:27, dok je Norveška bila bolja od Mađarske sa 36:29, pa te dve selekcije zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe 2.
Rezultati prvog kola Grupe 2:
Portugalija – Švedska 35:25
Slovenija – Island 30:27
Norveška – Mađarska 36:29
Tabela: Norveška 4, Slovenija 4, Portugalija 2, Mađarska 2, Island 0, Švedska 0.
U subotu su na programu mečevi drugog kola u Grupi 1, a sastaju se: Belorusija – Češka, Španija – Austrija i Hrvatska – Nemačka.
Po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe plasiraće se direktno u polufinale, s tim što su iz prve faze takmičenja preneti bodovi osvojeni protiv ekipa koje su prošle dalje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedno iznenađenje na EP, Portugal pregazio Švedsku

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2020

Rukometaši Portugala pobijedili su Švedsku u Malmeu 35:25 u utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.