Nova pobeda Murinja u Fergijevom vremenu - 92. minut!

Izvor: Mondo, 03.Nov.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Murinja u "Fergijevom vremenu" - 92. minut!

Posle Njukasla, Junajted je kao u vreme Aleksa Fergusona stigao do preokreta i protiv Bornmuta.

Još jedna pobeda Žozea Murinja u takovzanom "Fergijevom vremenu"!

Pre mesec dana na "Old trafordu", njegov tim gubio je 0:2 do 70. minuta i zabeležio pobedu golom Aleksisa Sančeza u nadoknadi vremena.

Ove subote na otvaranju 11. kola Premijer lige bilo je nerešeno na "Din kortu" do drugog minuta nadoknade, kada je snalažljivi Markus Rašford uspeo grudima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << primi centaršut Pola Pogbe sa leve strane i hladnokrvno podeli dva "lažnjaka" Asmiru Begoviću i zbunjenoj odbrani domaćih, a onda zakuca loptu u mrežu za konačnih:

Bornmut - Mančester junajted 1:2 (1:1)!

Hrabar i borben sastav menadžera Edija Hauva morao je da ima bar dva gola prednosti posle prvog poluvremena, u kom je malokrvna Murinjova postavu igrala kao da priželjkuje novi neuspeh i otkaz nervoznom šefu, ali...

Rajan Frejzer istrčao je sam pred Davida De Heu već u 4. minutu i dao sebi prejak for ulevo, odakle nije uspeo da savlada Španca, nakon čega je Džunior Stanislas propustio veliku priliku, pa u 11. minutu asistirao Kalumu Vilsonu za vođstvo koje nikoga na "Dinu" nije iznenadilo - pa ni Murinja.

Foto: Alex Morton/Getty Images/Guliver

Iako će asistencija biti upisana Stanislasu, važno je napomenuti pas Luisa Kuka u začetku te akcije koji je bukvalno "pocepao" odbranu Junajteda i učinio da ostatak akcije bude rutina.

Stanislas je imao još jednu šansu posle toga da povisi na 2:0 i, kada nije, bilo je 1:1.

Iz prve prave akcije na utakmici, Aleksis Sančez odigrao je savršen pas u 35. minutu za Antonija Marsijala, kom nije bilo teško da savlada Begovića i kazni "trešnjice" za propušteno do tada.

Murinjo je nemo gledao i zapisivao zapažanja u notes, a kada je vratio ekipu na drugo poluvreme - bila je to i druga priča. Naročito od 56. minuta kada je Portugalac odlučio da napravi duplu izmenu i nevidljivog Freda i nesigurnog Huana Matu zameni Markusom Rašfordom i Anderom Ererom.

Begović je u 55. minutu skinuo zicer Luku Šou, koji je istrčao sam pred njega, pet minuta kasnije odbranio je udarac Sančeza glavom, da bi posle prečke koju je direktno iz slobodnog udarca pogodio Ešli Jang ostalo neshvatljivo kako Rašford i Romelu Lukaku nisu uspeli da "vrate" loptu u gol.

Foto: Alex Morton/Getty Images/Guliver

Bornmut: Begović – Frensis, S. Kuk, Ake, Smit – Stanislas (od 92. Surman), L. Kuk (od 68. Gosling), Lerma, Frejzer (od 74. Ajb) – Bruks – Vilson.

Mančester junajted: De Hea – Jang, Smoling, Lindelof, Šo – Fred (od 56. Erera), Matić, Pogba – Mata (od 56. Rašford), Sančez (od 78. Lingard), Marsijal.

Prvo je Rašford "primio" odbitak na pet metara i potpuno neometan napucao požrtvovanog Nejtana Akea, a onda Lukaku još jedan odbitak nije uspeo kolenima da "pretera" preko linije. Nedostajala je jedna trećina obima lopte, pa je Stiv Kuk stigao da zabeleži intervenciju utakmice.

Kada je u 66. minutu i Erera imao kolosalnu šansu za gol, Hau je morao da reaguje i ragovao je odlično - mladog i razigranog Luisa Kuka zamenio je odgovornim Denom Goslingom, čiji je ulazak zaustavio seriju napada gostiju i to je, kako obično biva, značilo šansu na drugoj strani.

Ove sezone neprepoznatljivi De Hea zabeležio je u 81. minutu zlata vrednu odbranu na opasan udarac Devida Bruksa i "pozvao" saigrače da odgovore, što se i dogodilo. I treća Murinjova izmena donela je dobro ekipi, Džes Lingard odigrao je poslednjih 15 minuta umesto Sančeza i podelio strašnu asistenciju Rašfordu u 91. minutu za šansu koji mladi as nije iskoristio, a potom učestvovao kod akcije u 92. minutu u kojoj je Pogba levom nogom poslao "dirigovan" centaršut na "drugu" stativu i omogućio Rašfordu da se iskupi za sve do tada - 1:2!

Uskoro opširnije...

Rezultati:

subota

Bornmut – Mančester junajted 1:2 (1:1)

/Vilson 11 – Marsijal 35, Rašford 90+2/

Kardif – Lester (16.00)

Everton – Brajton

Njukasl – Votford

Vest Hem – Barnli

Arsenal – Liverpul (18.30)

Vulverhempton – Totenhem (20.45)

nedelja

Mančester siti – Sautempton (16.00)

Čelsi – Kristal Palas (17.00)

Hadersfild – Fulam (21.00)

Tabela: Mančester siti 26, Liverpul 26, Čelsi 24, Arsenal 22, Totenhem 21, Mančester junajted (+1) 20, Bornmut (+1) 19, Votford 19, Everton 15, Vulverhempton 15, Brajton 14, Lester 13, Vest Hem 8, Kristal Palas 8, Barnli 8, Sautempton 7, Kardif 5, Fulam 5, Njukasl 3, Hadersfild 3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.