Nova pobeda Lacija, neverovatan finiš, Empoli ima za čime da žali... (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Lacija, neverovatan finiš, Empoli ima za čime da žali... (video)

Posle dva poraza na startu, Rimljani večeras upisali i drugu uzastopnu pobedu u Seriji A.

Četvrto kolo italijanske Serije A večeras je nastavljeno duelom Empolija i Lacija, a bodove su odneli gosti - 0:1 na kraju ovog zanimljivog, pa i dramatičnog meča meča.

Prvo poluvreme obeležila je bolja i konkretnija igra domaćih. Prvi je golu Lacija opasno pripretio Rade Krunić, ali prave prilike za Empoli tek su usledile.

Akva je bio u stopostotnoj šansi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u 28. minutu, golman Lacija Strakoša je zaustavio njegov udarac, Miha Zajc je natrčao na odbijenu loptu, ali ju je poslao preko gola! Dva zicera neiskorišćena u samo par sekundi!

Dva minuta kasnije, kapiten Kaputo je zatresao mrežu Lacija, ali se prethodno našao u ofsajdu posle asistencije Krunića i ovaj gol nije priznat.

Tek u finišu prvog dela igre Lacio uspeva da nametne svoj ritam.

U 45. minutu Sergej Milinković-Savić je imao priliku da dovede Lacio u vođstvo, ali je uspeo da iznudi samo korner sa nekih šest metara, posle kog je Valas pogodio stativu.

Ipak, već posle dva minuta igre u nastavku, Lacio dolazi do vođstva i - pobedonosnog gola. Milinković-Savić je pokrenuo akciju gostiju, proigrao je Lulića koji sa leve strane centrira za Parola, a ovaj posle nesprtetne reakcije Rasmusena pogađa mrežu iz neposredne blizine - 0:1.

Prava uzbuđenja usledilasu tek u poslednjim trenucima meča.

U 89. minutu odlična akcija Imobilea, posle koje je Korea imao sjajnu šansu da stavi tačku na ovaj meč, ali je stativa spasla domaće.

A onda, u poslednjem minutu nadoknade, po jedna velika prilika i za jedne i za druge. Prvo se Marušić obrukao pred golom Empolija, a onda na drugoj strani, bukvalno u poslednjim sekundama, Kaputo sa dva metra ne uspeva da savlada Strakošu, koji je svojom intervencijom sačuvao pobedu Rimljana!

Milinković-Savić je na terenu proveo 66 minuta, zamenio ga je Korea, a bilo je primetno nezadovoljstvo našeg reprezentativca prilikom izlaska sa terena.

Ovo kolo u Italiji obeležio je novi trijumf Juventusa uz prve golove Kristijana Ronalda u novom klubu, a večeras od 20:30h zavesu će spustiti Kaljari i Milan.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Strašna parada Strakoše odbranila Rimljane u Empoliju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2018

Lacio je ostvario drugu pobedu u sezoni, ali prvu na strani. Rimljani su slavli na stadionu Karlo Kastelani zahvaljujući pogotku Marka Parola, ali je istinski heroj pobede ekipe iz Večnog grada bio Tomas Strakoša, koji je na neverovatan način odbranio udarac Frančeska Kaputa u 95. minutu utakmice...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.