Nova oprema za Kovid centar u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 14:19

Nova oprema za Kovid centar u Sremskoj Mitrovici

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici priprema se za novi talas koronavirusa. U Kovid centar stiglo je sedam novih, savremenih, medicinskih kreveta, finansiranih iz kreditnih sredstava države, u vrednosti od oko dva miliona dinara.

"Brojke novozaraženih polako rastu, svedoci smo toga, iako još uvek nisu alarmantni, virus je i dalje prisutan. Poslednjih dana jula odeljenje Kovida u našoj bolnici bilo je bez pacijenata, međutim, sada već imamo troje. Oni su starije dobi, ne zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << intenzivnu negu, ali su pozitivni na virus", istakao je direktor Opšte bolnice, dr Dragan Malobabić.

Pomenuti pacijenti koji su smešteni u bolnici imaju i pridružene bolesti internističkog tipa, a jedan od njih je sa malignitetom.

Svakoga dana stižu izveštaji o broju zaraženih, te u nekoliko dana bude po jedan požitivan pacijent.

Kada je reč o broju vakcinisanih, Mitrovčani su jedni od vodećih u našoj zemlji, sa procentom imunizovanih od preko 54 odsto.

Ovaj trenutak, posle dugog vremenskog perioda, mitrovačko medicinsko osoblje iskoristilo je za godisnje odmore koje nisu mogli da koriste prošle godine, zbog obima posla usled pandemije.

Kada se govori o dovoljnom broju osoblja, u rukovodstvu bolnice tvrde da problema nema i ne očekuju ih ni tokom najavljenog talasa.

"Ljudima je potreban predah, dali su sve od sebe za vreme vanrednog stanja. Bolnica raspolaže dovoljnim brojem ljudi, a eventualne nedostatke na pojedinim odeljenjima kompenzujemo time što ih usmeravamo sa drugih odeljenja. Mi smo u potpunosti spremni na svaki scenario, a očekujemo pomoć u vidu dodatne opreme, što će biti poznato u narednim danima", potvrđuje Malobabić za Tanjug.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.