Nova medalja za Srbiju: Srebro za svetsku šampionku

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 08:08

Nova medalja za Srbiju: Srebro za svetsku šampionku

Srpska tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na Evropskim igrama koje se održavaju u poljskom gradu Krakovu.

Svetska šampionka iz 2022. godine donela je Timu Srbija devetu po redu medalju, pošto je u finalu u kategoriji do 73 kilograma izgubila od tekvondistkinje iz Turske Sude Jaren Uzunčavdar.

Nadica Božanić je u težinskoj kategoriji do 73 kg u četvrtfinalu pobedila Italijanku Maristelu Smiragliju, dok je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polufinalu bila bolja od Anđele Berisaj iz Crne Gore.

U finalu, Nadica je izgubila od Sude Jaran Uzunčavdar iz Turske i tako donela Srbiji srebrnu medalju na Evropskim igrama.

"Nisam zadovoljna rezultatom, izgubila sam fokus, ali sam jako ponosna što sam uspela Srbiji da donesem još jednu medalju na ovako prestižnom turniru. Svakako, ovo je veoma značajna medalja i za Srbiju i za naš plasman za kvalifikacije na Olimpijske igre. Uzeli smo dosta bodova i nadam se da ćemo na narednim turnirima uspeti još više bodova da uzmemo", izjavila je Nadica Božanić.

Bokseri Omer Ametović i Natalia Shadrina obezbedili su plasman u četvrtfinale takmičenja. Ametović je u osmini finala u kategoriji do 51 kg odneo pobedu nad protivnikom iz Bosne i Hercegovine Leonom Vranješom, dok je Natalia u kategoriji do 60 kg savladala bokserku iz Italije Alesiu Mesiano. Vladimir Mirončikov zaustavljen je u osmini finala izgubivši u borbi protiv Hambardzum Hakobijana iz Jermenije.

Juče su nastupili i naši predstavnici u mačevanju: Jana Grijak, Marta Grijak, Katarina Knežević i Anđela Miličić u disciplini mač i Veljko Ćuk u floretu. Jana i Marta su eliminisane u grupnoj fazi takmičenja, dok su Katarina, Anđela i Veljko zaustavljeni u osmini finala.

Naš badminton miks dubl koji čine Anđela Vitman i Mihajlo Tomić odlično je startovao svoj nastup na ovom takmičenju pobedivši u prvom meču grupe par iz Norveške rezultatom 2:0 u setovima. Marija Sudimac izgubila je prvi meč u singlu od protivnice iz Francuske, Ki Huefei.

Strelkinja Teodora Vukojević osvojenim 1. mestom u kvalifikacijama discipline puška-trostav 50m obezbedila je plasman u finale u kojem je zauzela 6. poziciju. U istoj disciplini, Andrea Arsović završila je kvalifikacije na 20. mestu.

Skakač u vodu Nikola Paraušić završio je kvalifikacije u skoku sa daske 1m na 31. poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SREBRO ZA NADICU BOŽANIĆ: Tekvondistkinja donela 9. medalju Srbiji na Evropskim igrama u Krakovu!

Izvor: HotSport.rs, 27.Jun.2023

Veliki uspeh za našu tekvondistkinju uprkos porazu u finalu Srpska tekvondistkinja i aktuelni svetski šampion iz 2022. Nadica Božanić, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na Evropskim igrama u poljskom Krakovu. Ona je tako donela 9. medalju srpskom timu na ovogodišnjim Evropskim...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.