Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 14:57

Nova godina, novi Ajntraht: Luka opet na klupi, Kostić slavi jubilej

Tim iz Frankfurta bez mane u 2021. godini i večeras na gostovanju Frajburgu cilja petu vezanu bundesligašku pobedu

Ako biste morali da smislite scenario za savršen povratak, to bi izgledalo slično onom trijumfalnom Luke Jovića u Ajntraht iz Frankfurta. Bez sumnje. Svetski mediji sa velikom pažnjom su ispratili prvu partiju srpskog reprezentativca u dresu Orlova posle dolaska na pozajmicu iz Real Madrida. A, imali su i razlog. Jović je sa dva gola za nepunih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pola sata na terenu doneo tri boda Ajntrahtu protiv Šalkea, i izjednačio učinak u belom dresu najvećeg kluba na svetu tokom godinu i po dana i 32 utakmice za Kraljevski tim. Zato veliku pažnju privlači i sledeći duel tima iz Frankfurta, a on je na rasporedu večeras, kada Ajntraht gostuje Frajburgu (20.30).

Pomenuti pogoci Srbina obezbedili su četvrtu uzastopnu pobedu Orlova u Bundesligi i učinili da ekipa koju predvodi Adi Hiter nastavi da sanja o izlasku na međunarodnu scenu više nego ikad. Vest Hem i Vulverhempton, kao i lider Serije A Milan, bili zainteresovani za Jovića, ali je momak iz Batara kod Bijeljine izdejstvovao povratak u okruženje koje mu sasvim odgovara i gde u njega imaju puno poverenje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U Vest Hemu bi nasledio novog Ajaksovog aduta Sebastijena Alera, sa kojim je jednom izazvao senzaciju u frankfurtskom "krdu bivola". U Milanu je Jović mogao čak i da juriša zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem na Skudeto. Umesto toga, Luka je birao harmoniju.

Opijenost posle pobede od 3:1 protiv Šalkea još uvek nije potpuno nestala, a sledeća utakmica Ajntrahta već je na pomolu. Ostaje da vidimo da li će Jović da prikaže novu seriju golova u Frajburgu, koji je u prošloj rundi izgubio od Bajerna sa 2:1 i prekinuo snažni uzlazni trend. Ekipa koju predvodi Kristijan Štrajh imala je pet pobeda u nizu pre toga.

Briga Hitera ide na račun Martina Hinteregera. Šef odbrane Orlova zadobio je modricu na butini u utakmici protiv Šalkea i preti mu odmor. Sebastijana Rodea u svakom slučaju neće biti, ali on je počeo da trenira. Što se tiče Jovića, on se prema procenama ponovo očekuje na klupi, a zanimljivo je da će Filip Kostić, preostali srpski reprezentativac iz redova Ajntrahta, večeras u prilici da zabeleži 200. utakmicu u Bundesligi.

Frajburg takođe ima problem. Štrajh mora u duel bez tri igrača u centralnom veznom redu. Santamarija i Abraši su povređeni tokom utakmice u Minhenu, a Hofler je dobio peti žuti karton i suspendovan je.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

Menhengladbah - Verder 1:0 (0:0)

/Elvedi 66/

Leverkuzen - Dortmund 2:1 (1:0)

/Dijabi 14, Virc 81 - Brant 67/

Herta - Hofenhajm 0:3 (0:1)

/Rudi 33, Kramarić 68, 88/

Majnc - Volfzburg 0:2 (0:0)

/Bjalek 65, Veghorst 79/

Sreda

18.30: (2,70) Šalke (3,05) Keln (2,80)

20.30: (1,55) RB Lajpcig (4,00) Union Berlin (6,25)

20.30: (2,75) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,50)

20.30: (10,0) Augzburg (6,50) Bajern (1,26)

20.30: (4,10) Bilefeld (3,50) Štutgart (1,92)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.