Nova disciplina na ZOI ima neprihvatljiv broj povreda

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova disciplina na ZOI ima neprihvatljiv broj povreda

Funkcioner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) zadužen za nadgledanje povreda Lars Engebretsen rekao je da je nova zimska disciplina sloupstajl imala "neprihvatljivo visok" broj povreda na debiju u Sočiju.

On je istakao da bi sloupstajl mogao da bude isključen sa Igara ako se stanje ne popravi i dodao da je broj povreda u skijaškoj i snoubord verziji te discipline bio veći nego bilo koja druga disciplina.

"Postoji mogućnost da sloupstajl bude isključen sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igara. Jedini razlog za to su brige za bezbednost", rekao je Engebretsen, čelnik komisije MOK za aktivnosti u medicinskom i naučnom odseku.

Američki snouborder Šon Vajt povukao se iz sloupstajla u Sočiju rekavši da je prevelika opasnost od povreda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.