Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2020, 10:34

Nova Evertonova investicija iz Barselone, u kasu se direktno sliva preko 100.000.000 evra

Klub sa Gudison Parka krenuo po još jedan potpis iz Katalonije

Otkako je Marsel Brands u maju 2018. odmenio Stiva Volša na mestu sportskog direktora Evertona počela je svojevrsna “barselonizacija“ kluba sa Gudison Parka. U manje od dve godine Karamele su dovele trojicu fudbalera pravo sa stadiona Kamp Nou, a prema svim najavama, na pragu je i četvrti transfer iz Katalonije u plavi deo Liverpula.

Brands je nadomak dogovora oko transfera Žan Klera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Todiboa! Očigledno je holandski sportski radnik osmislio svoju verziju šopinga u Milanu. Ali, to ne treba ni da čudi, pošto je Brands poznat kao čovek sa odličnim vezama u Barseloni i to očigledno vešto koristi.

Ono što je zapravo Brandsova ideja jeste da iskoristi Šalkeovo premišljanje u vezi sa tim da aktivira dogovorenu opciju otkupa za 25.000.000 evra, plus još pet miliona u bonusima. Barseloni je i te kako potreban novac kako bi se zatvorili neki drugi poslovi ovog leta, pre svega megalomanski transfer Lautara Martineza, a Everton dolazi kao spas u poslednji čas.

Jer, prema navodima u Španiji i Engleskoj, Everton je spreman da izađe Barseloni u susret i za Todiboa uplati baš 25.000.000 evra. O bonusima nema reči, ali verovatno bi i ta suma novca bila uključena u posao. Karamele su, podsetimo, i prošlog leta bile u uskom krugu kandidata za kupovinu francuskog štopera, ali je tada Ernesto Valverde odlučio da ga zadrži. Šest meseci kasnije Todibo je otišao u Šalke na pozajmicu.

Todibo nije u planovima Kikea Setjena za budućnost i on zajedno sa direktorima planira da raščisti sastav od prekobrojnih igrača i dovede svežu krv kako bi Barselona ponovo bila stabilna i jaka.

Ako se ovaj transfer bude ostvario, Everton će premašiti sumu od 100.000.000 evra od uplata obeštećenja za igrače Barselone u poslednje dve godine. Podsetimo, Andre Gomeš je u avgustu 2018. stigao u Everton prvo na pozajmicu vrednu 2.250.000 evra, da bi godinu dana kasnije bio otkupljen za 25.000.000 evra. Luka Dinj je probio led i prvi zaigrao u Evertonu, pošto je stigao u Everton samo nekoliko samo nekoliko dana pre Gomeša za 20.200.000 evra. Krug je zatvorio Džeri Mina koji je zvanično potpisao za Karamele dan posle Gomeša, 9. avgusta 2018. za 30.250.000 evra.

Kada se sve sabere, Everton bi uz kupovinu Todiboa otišao na 107.700.000 evra na ime transfera direktno iz Barselone...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ajaks traži 25.000.000 evra za levog beka

Izvor: B92, 24.Maj.2020

Ajaks je odredio cenu za levog beka Nikolasa Taljafika...Klub iz Amsterdama ga neće prodati za manje od 25.000.000 evra...Brojni evropski velikani zainteresovani su za argentinskog reprezentativca...Taljafiko je 2018. godine stigao iz Indepedijentea i od tada je standardan u ekipi Erika Ten Haga...Ove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.