Nordijsko trčanje na Zlatiboru

Izvor: B92, 18.Sep.2021, 20:54

Nordijsko trčanje na Zlatiboru

U organizaciji zvanično najboljeg skijaškog kluba u Srbiji, Zvezde sa Zlatibora, održana je FIS trka pod nazivom Zvezda kup.

Oko 60 takmičara iz 10 zemalja (osim domaćih imali smo skijaše na rolkama iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Mađarske, Moldavije, Portugalije, Kolumbije i Zelenortskih ostrva) borilo se za plasman na podijum i prvu poziciju u tri konkurencije.

Pored seniora na stazi su bili i nordijci starosti do 12 i 14 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Najmlađi su se takmičili na stazi od 3km, žene su imale distancu od 5 a muškarci od 10km.

Iako vreme nije bilo naklonjeno takmičarima i organizatoru, padala je kiša tokom čitavog toka trke, videli smo zapažene rezultate i interesantne trke. Kod seniora najbolji je bio Mađar Krištof Lagler njegovo vreme bilo je 25:07,6, ispred Miloša Miloševića i Danijela Peškova iz Bugarske. Anja Ilić, domaća takmičarka, bila je najbolja kod seniorki sa vremenom 16:51,3, što je vredan rezultat i korak bliže OI u Pekingu.

Na preostalim pozicijama na podijumu bile su Grkinje, Paraskevi Ladopolou i Maria Ntanou.

U uzrastu do 14 godina pobedili su. Kristina Roza i Evangelos Atanasiu, oboje iz Grčke a u dve godine mlađoj konkurenciji Aleksandar Jordanoski iz Severne Makedonije i Anđela Rajevac iz Srbije.

U nedelju je na programu još jedan takmičarski dan Zvezda kupa na Zlatiboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.