Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 15:06

Norćeping se vraća na čelo

Posle samo četiri boda u prethodna tri kola doskorašnji lider opet može da pretekne Malme u švedskoj Alsvenskan ligi

Prošlo je više od trećine elitne lige Švedske, a na čelu se se izdvojili Malme i Norćeping. Šampion Jurgorden je sve bolji, a za titulu bi mogao da se umeša i Elfsborg.

Norćeping je odlično krenuo, ređao je pobede, ali u poslednje vreme doskorašnji lider je pao u formi što je iskoristio vicešampion Malme da preuzeme čelo. Ipak, izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladog stručnjaka Jensa Gustafsona imaju šansu da se opet vrate na prvo mesto, ali moraju večeras (19.00) na svom terenu da pobede Mjelbi. Pogled na tabelu govori da bi domaćin trebalo da ima lak posao.

Mjelbi je sjajno počeo, ali kao i Norćeping je u padu. Ima samo bod u četiri prethodna kola i trenutno je na devetom mestu. Norćeping je odličan na svom terenu. Na šest utakmica ima pet pobeda i remi, uz impresivnu gol-raziliku 13:3. Prethodna dva meča na svom stadionu je sačuvao mrežu. Mjelbi ima dva vezana poraza na gostovanjima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Domaćin ima prvog strelca šampionata, Kristofera Nimana koji je sedam puta zatresao mrežu, koliko i Telin iz Malmea. Ton igre Norćepinga daje internacionalac iz Crne Gore Sead Hakšabanović. On je trenutno najbolje ocenjeni igrač elitne lige Švedske. On je prošao mlađe reprezentativne kategorije ove skandinavske zemlje, ali je odlučio da promeni državljanstvo i da nastupu za Crnu Goru. Ima šest utakmica i jedan gol u dresu Sokolova. Radi se o mladom napadaču koji ima samo 21 godinu.

Na pet od poslednjih šest međusobobnih susreta ova dva tima dolazio je tip GG. Prošle sezone Norćeping i Mjelbi su odigrali nerešeno – 1:1 na stadionu Ostgotaporten.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U drugom meču dana (19.00) Elfsborg je favorit protiv Sirijusa. Domaćin ima sedam bodova u prethodna tri kola. Elfsborg igra efikasne utakmice. Na tri od četiri poslednja meča dolazio je tip 4-6.

ŠVEDSKA 1 – 12. KOLO

Subota

Jurgorden – Heken 3:1 (2:1)

Erebro – Falkeneberg 1:2 (0:0)

Nedelja

Helsinborg – Hamarbi 1:1 (1:0)

Geteborg – Malme 0:3 (0:2)

Varberg – Estersund 1:1 (0:0)

Kalmar – AIK Stokholm 0:0

Ponedeljak

19.00 (2,00) Elfsborg (3,45) Sirijus (3,80)

19.00 (1,50) Norćeping (4,30) Mjelbi (6,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.