Nora Mork: Lopovski trikovi srpske publike

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Dec.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nora Mork: Lopovski trikovi srpske publike

U izveštajima iz Beograda i najavama današnje utakmice sa Srbijom norveške kolege su se uglavnom bavile prisećanjem kako je prošle godine na EP srpski selektor Saša Bošković povukao Lin Jorum Suland za dres, ali i brinuli da će ovog puta njihove ljubimice biti ometane laserima.
Iz štaba olimpijskog šampiona su potvrdili da će tu temu poteći na tehničkom sastanku, ističući:
Igračice moraju da budu spremne na sve, uključujući i lasere iz publike u pokušaju da se ometu i dezorijentišu napadači. Korejke su na meču osmine finala bile iritirane upravo tim svetlom. Devojke ne treba da se uzbuđuju oko toga, nadamo se da će obezbeđenje pretresati posetioce i da neće dozvoliti da unose takve stvari – kaže pomoćni trener Mia Hermanson.
Šta da rade, ako se to ipak ne dogodi, da se žale?
Da, trebalo bi, mora da se skrene pažnja.
Norvežanke sve svoje pobede slave uz „Behold the fire bright”, a Nora Mork (mrak u prevodu) je ponajbolja igračica branioca krune na ovom šampionatu:
Ako žele da se bave tim lopovskim trikovima, neka im bude. Imamo dovoljno iskustva, već smo morale da promenimo hotel zbog zamrznute vode u slavinama. Pokušaće sve što mogu, ali ne treba da nas to uplaši i omete – komentarisala je norveškim novinarima Nora Mork juče u hotelu Falkenštajner.
Kolege nisu prestajale sa pitanjima na temu lasera, ističući kako je Nora uz Suland igrač koji izvodi sedmerce, a Korejka je baš u tim prilikama bila ometana.
Razmisliću šta ću činiti u toj prilici, pod pretpostavkom da se i meni dogodi. Biće kao da šutiram u mrak, pokušaću nekoliko puta, pa ću znati gde da stanem da mi ne smeta – kaže Morkova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

"Lopovski trikovi srpske publike"

Izvor: B92, 18.Dec.2013, 00:15

Rukometašice Srbije i Norveške odmeriće snage u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a svetske i olimpijske šampionke ističu da su spremne na sve trikove publike...Duel između Srbije i Norveške na programu je u sredu od 20.15 u "Kombank areni", a norveški mediji pred taj susret prisećali su se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.