Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2010, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nojrojteru slalom, Rajh na čelu SK

KICBIL - Nemac Feliks Nojrojter pobednik je slaloma za Svetski kup koji je održan u Kicbilu, dok je Hrvat Ivica Kostelić trijumfovao u kombinaciji, za koju se računao i jučerašnji spust. Nojrojter je do prve pobede u Svetskom kupu u karijeri stigao zahvaljujući greškama Austrijanca Rajnfreda Herbsta, vodećeg posle prve vožnje. Herbst je na drugom prolaznom vremenu u drugoj vožnji i dalje imao prednost, ali je onda bez razloga nastavio da forsira i promašio kapiju.

U dve slalomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << trke Nojrojter je imao vreme 1:37,35 minuta i 39 stotinki bio je brži od drugoplasiranog Francuza Žilijena Lizerua. Treći je bio Italijan Đulijano Ricoli sa zaostatkom od 99 stotih delova sekunde.

Kostelić je osvojio sedmo mesto i tako ponovio plasman sa jučerašnjeg spusta. To mu je bilo sasvim dovoljno da ubedljivo trijumfuje u kombinaciji, jer je drugoplasirani Švajcarac Silvan Curbrigen zaostao 2,22 sekunde. Treći je u kombinaciji bio Austrijanac Benjamin Rajh, koji je od Kostelića bio sporiji 2,41 sekundu.

Zahvaljujući tom plasmanu, kao i četvrtom mestu u slalomu, Rajh je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Švajcarca Karla Janke. Rajh sada ima 853, a Janka 829 bodova. Treći je Švajcarac Didije Kuš sa 746 bodova. Pored toga, Rajh je osvojio prvi mali kristalni globus u ovoj sezoni, jer je kombinacija bila poslednja u ovom izdanju Svetskog kupa. I tu je uspeo da pretekne Janku, koji je završio kao drugoplasirani. Treći je Kostelić.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trijumfi Nojrojtera i Kostelića

Izvor: B92, 24.Jan.2010

Nemac Feliks Nojrojter pobednik je slaloma u austrijskom Kicbilu, dok je Ivica Kostelić iz Hrvatske trijumfovao u superkombinaciji...Nojrojter je do prve pobede u karijeri došao u vremenu od 1:37.35, ispred Francuza Žilijena Lizerua, koji je imao za 39 stotinike slabije vreme, i Đulijana Racolija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.