Noć kada su Čileanci zakucani na Sentenariju, a Brazilci izrešetali Peru (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć kada su Čileanci zakucani na Sentenariju, a Brazilci izrešetali Peru (VIDEO)

Urugvaj demolirao šampiona Južne Amerike sa 3:0, a Dungina selekcija uz sjajnu partiju Daglasa Koste ubedljivo porazila Inke (3:0)

Uzavrela atmosfera i 50.000 gledalaca na legendarnom Sentenariju bili su noćas svedoci velikog stradanja aktuelnog šampiona Južne Amerike. Favorizovani Čile, prevođen Horheom Sampaolijem, doživeo je veliki debakl u Montevideu gde im se Urugvaj trijumfom od 3:0 revanširao za eliminaciju u četvrtfinalu Kopa Amerika minulog leta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Dijego Godin, Alvaro Pereira i Martin Kaseres postigli su golove za domaćine, koji su se sa devet bodova sada probili na drugu poziciju na tabeli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali istovremeno i prekinuli niz nepobedivosti Čilea na teritoriji Urugvaja.

Urugvaj je dominirao, Čile teško dolazio do daha, a prvi susret Hare i Kavanija nakon sramote u poslednjem meču na Kopa Amerika protekao je fudbalski. Prvo su se rukovali pre meča, a kasnije i udarali, ali koliko je to dozvoljeno po pravilima igre. Jedini koji je izgubio nerve bio je selektor Čilea Sampaoli koji se na poluvremenu posvađao sa Godinom i Kavanijem.

Kapiten Godin, srce odbrane Urugvaja, odškrinuo je vrata uspeha domaćinu. Štoper Atletika je u 23. minutu posle prekida i asistencije Koatesa iz blizine rutinski matirao Brava za vođstvo Urugvaja i oduševljenje celog stadiona. Čile je na ovom meču platio i danak izostanku Marsela Dijaza i Aleksisa Valdivije, pa je Arturo Vidal morao da igra nešto povučenije od uobičajene pozicije.

U drugom poluvremenu Urugvajci su dotukli rivala. Prvo je Alvaro Pereira iskoristio asistenciju Kavanija pa je nakon glavometa pogodio mrežu gostiju za 2:0 u 61. minutu, a konačan rezultat postavio je Martin Kaseres posle kornera u 64.



Možda treči gol ide na dušu golmana Barselone, ali je Klaudio Bravo bio jedan od boljih u taboru Čilea sinoć, jer je spektakularnim odbranama zaustavio pkušaje Arevala Riosa i Karlosa Sančeza, koji su mogli da ga napune u finišu. U nadoknadi vremena isključen je vezista Čilea Horhe Valdivija.

Sjajno veče imala je i selekcija Brazila koja je u Baiji ubedljivo porazila Peru sa 3:0. Blistao je razigrani napadač Bajerna Daglas Kosta, koji je otvorio seriju pogodaka u 22. minutu nakon asistencije Vilijana. Karioke su u nastavku dotukle Inke, a nakon sjajnih driblinga razigranog Koste, Renato Augusto je odloženu loptu smestio u mrežu Peruanca za 2:0 u 57. minutu.

Tačku na trijumf Dunginog tima stavio je levi bek Felipe Luis u 76, a ponovo je režiser bio sjajni krilni fudbaler Bajerna, čiji je šut levi bek Atletika pretvorio u pogodak. Ovim trijumfom Brazilci su se probili na poziciju broj tri, iza Urugvaja i prvoplasiranog Ekvadora.



Lider južnoameričkih kvalifikacija selekcija Ekvadora zaokružila je stoprocentni niz nakon četiri kola ubedljivim trijumfom nad fenjerašem Venecuelom 3:1. Martinez i Montero u prvom, kao i Kaisedo u drugom poluvremenu, pogađali su za Ekvadorce, dok je počasni pogodak za Venecuelu postigao rezervista Džozef Martinez pet minuta pre kraja meča.



Paragvaj je u Asunsionu teže nego što se očekivalo savladao Boliviju sa 2:1, i to nakon preokreta. Gosti su vodili od 59. minuta golom Duka, ali su Lezkano u 61. i Lukas Barios u 64. preokrenuli rezultat i doneli veliku radost domaćinima koji su se na tabeli izjednačili na deobi trećeg mesta sa Brazilom i Čileom.



PLASMAN POSLE ČETIRI KOLA: Ekvador 12, Urugvaj 9, Brazil, Paragvaj i Čile po 7, Argentina 5.Kolumbija 4, Bolivija i Peru po 3, Venecuela 0 bodova.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.