Noa, ako hoceš u Rio moraš na Evrobasket

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2014, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noa, ako hoceš u Rio moraš na Evrobasket

Centar Čikaga je u stalnom kontaktu sa čelnicima Federacije.

U ponedeljak, 8. decembra, je održan žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo čiji je će domaćini biti Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija. Završne borbe će se igrati u zemlji branioca titule prvaka Starog kontinenta, a kako će smotra najboljih evropskih selekcija 2015. godine biti kvalifikaciona za Olimpijske igre godinu dana kasnije nema sumnje da će se nacionalni savezi potruditi da svojim ekipama obezbede >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << najbolje što imaju.

Selekcija koja se suočila sa najvećim brojem otkaza, iz raznih razloga, pred Svetski kup Španiji prethodnog leta bila je Francuska, a vodeći ljudi ove Federacije već sada razgovaraju sa najvećim zvezdama kako bi se one pojavile na narednom Evropskom prvenstvu, a jedan od ključeva uspeha Trikolora mogao bi da bude Žoakim Noa.

Vensan Kole, selektor nacionalnog tima, se nada da će centra Čikaga imati u timu, a Patrik Bizli, direktor reprezentacije, je nakon žreba za Evropsko prvenstvo otkrio da je već razgovarao sa Noom.

"Rekao mi je da bi voleo da igra za Francusku na Olimpijskim igrama. Ali, ja sam mu rekao da mora da igra na Evropskom prvenstvu ukoliko želi na Olimpijske igre, ako se Francuska na njih plasira. Razumeo je našu poruku", rekao je Bizli.

Plasman na Olimpijske igre u Rio De Ženairu će izboriti finalisti narednog Evropskog prvenstva, dok će još četiri selekcije obezbediti učešće za dodatni kvalifikacioni turnir.

(foto: FIBA Europe / Elio Castoria)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.