Njukasl startovao pobedom

Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njukasl startovao pobedom



Fudbaleri Njukasla pobedili su Bolton na gostovanju 3:1, u prvom kolu Premijer lige. U ostalim mečevima prvog kola odigranim u subotu Mančester Siti je u Londonu bio bolji od Vest Hema 2:0, Everton je na svom terenu savladao Vigan 2:1, dok je Blekburn istim rezultatom savladao Midlzbro na Riversajdu.

Bivši menadžer Boltona Sem Alardajs nije imao milosti prema bivšoj ekipi na svom debiju za Njukasl. Dva gola za "crno-bele" postigao je Nigerijac Obafemi Martins >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (jedan makazicama), dok je strelac trećeg pogotka bio Čarls N'Zogbija.

Francuz Nikoloas Anelka je svojim golom u drugom poluvremenu samo ublažio poraz Boltona.

Mančester Siti je zabeležio prvu pobedu pod novim rukovodsvom. Novi menadžer Sitija Sven Erikson uspeo je da već u prvoj utakmici uklopi mnoštvo novih igrača koji su ovog leta dovedeni u klub.

Golove za "građane" postigli su Bjanki u 18. i Đovani u 87. minutu utakmice. Sa druge strane, za ekipu sa Apton Parka su debitovali Kreg Belami i Fredi Ljumberg, ali bez uspeha.

Evertobn protiv Vigana nije odigrao na najvišem nivou, ali je i pored toga uspeo da savlada Vigan na svom Gudison Parku. Ekipa Dejvida Mojesa je do prednosti došla u 26. minutu golom Leona Osmana, da bi Viktor Aničebe u 75. minutu udvostručio prednost i osigurao pobedu Evertonu.

Antoan Sibierski je poslednjih deset minuta učinio zanimljivim, pošto je u 80. minutu smanjio na 2:1. Ipak, to je bilo sve što je Vigan uspeo da uradi, pa su tri boda na kraju ostala u Liverpulu.

Blekburn je osvojio tri boda na gostovanju Midlzbrou, iako je ekipa Gareta Sautgejta na poluvremenu vodila golom Stjuarta Dauninga u 30. minutu.

Nova akvizicija Blekburna Roke Santa Kruz je doneo izjednačenje u 63. minutu, a ozloglašeni Met Derbišajer je dvanaest minuta pre kraja doneo tri boda svojoj ekipi.

U subotu je na programu i meč Aston Vila – Liverpul, dok u nedelju igraju:

Arsenal - Fulam

Čelsi - Birmingem

Mančester Junajted - Reding

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.