Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 12:11

Njukasl počeo da troši milione - Brusu 10.000.000 evra za rastanak, Fonseka prvi u redu da ga nasledi

Iskusni stručnjak samo jednom predvodio najbogatiji tim Premijer lige

Ono što se nagoveštavalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Stiv Brus više nije trener Njukasla. Dve strane su se sporazumno rastale, pa je tako iskusni stručnjak imao privilegiju da samo jednom predvodi odnedavno najbogatiji tim Premijer lige. Skaj Sports prenosi da bi na njegovo mesto mogao da sedne Paulo Fonseka, ali Portugalac nije i jedino ime koje se povezuje sa klubom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />20.45: (1,50) Fulam (4,20) Kardif (6,75)

Kako stoji u zvaničnom saopštenju, Brus je napustio Svrake posle dve godine na klupi, tokom kojih je vodio klub do 13. i 12. pozicije na tabeli Premijer lige u minulim sezonama. Domogao se i četvrtfuinala FA i Karabao kupa.

Iako su jutros osvanule izjave Njukaslovih igrača koji stoje iza iskusnog stratega, samo par sati kasnije Brus je ostao bez posla. Ipak, nije ostao i praznih džepova, kako je na ime raskida saradnje dobio odštetu u iznosu od 10.000.000 evra.

"Zahvalan sam svima povezanim sa Njukasl junajtedom na prilici da predvodim ovaj jedinstven fudbalski klub. Voleo bih da se zahvalim i svom stručnom štabu, igračima i ostalom osoblju pre svega na napornom radu. Bilo je uspona i padova, ali dali su sve od sebe u teškim trenucima i zbog toga bi trebalo da budu ponosni. Ovo je klub sa izvanrednom podrškom i nadam se da će novi vlasnici moći da ga uzdignu do visina na kojima svi želimo da bude. Svima želim puno sreće u nastavku sezone i nakon toga", izjavio je 60-godišnji stručnjak po rastanku sa klubom.

U zvaničnom saopštenju se takođe navodi da će ekipu preuzeto Grejem Džouns, koji će kao vršilac dužnosti predvoditi ekipu na gostovanju Kristal Palasu narednog vikenda. Iz kluba napominju da je potraga za novim trenerom uveliko u toku, a Skaj Sports se nadovezuje informacijama o Fonseki. Bivši trener Šahtjora i Rome je bez angažmana. Tokom leta je bio pred vratima Totenhema, koji je u poslednji čas promenio smer i okrenuo se ka Nunu Espiritu Santu. Portugalac se tako nameće kao najrealnije rešenje, a i sam je više nego zagrejan da se okuša u Premijer ligi.

Još od kad je Majk Ešli i zvanično prodao klub i omogućio Njukaslu da postane daleko najbogatiji tim engleskog fudbala, spekulisalo se da bi trenutno pretposlednji tim na tabeli Premijer lige mogao da preuzme i Antonio Konte, ali su se potom pojavile i informacije da Italijan nije zainteresovan, kao i da se nada ponudi Mančester junajteda. Povezivan je i Žoze Murinjo sa klubom, Portugalac je istakao da ima posebnu vezu sa navijačima Njukasla zbog poznanstva i prijateljska sa legendarnim ser Bobijem Robsonom, ali i da nema komentar na tu temu i da je posvećen projektu u Romi. Osvanule su i priče da su među kandidatima da naslede Brusa iskusni švajcarski stručnjak Lusijen Favr, kao i bivši strateg Bornmuta Edi Hau.

Od kako je saudijski prince Mohamed bin Salman preko PIF investicionog fonda preuzeo vlasništvo nad klubom sa Sent Džejms Parka, ne stišavaju se ni spekulacije o potencijalnim pojačanjima. Pre nego što je Brus i zvanično dobio pedalu, pojavile su se i informacije o novoj meti Svraka. Naime, britanski Telegraf je preneo da će Njukasl pokušati da u svoje redove preseli napadača Evertona Dominika Kalvert Luina, za kojeg postoji i interesovanje Arsenala, ali i neimenovanog kluba iz Bundeslige.

Nedavno je isti medij preneo i da novi vlasnici neće duboko zavlačiti ruku u džep tokom zimskog prelaznog roka, u kojem planiraju da potroše do 60.000.000 evra. Novi trener će po svemu sudeći najpre imati zadatak da izbori opstanak u Premijer ligi, a tokom zime i posebno narednog leta da sa budućim sportskim direktorom sastavi tim kadar da polako hvata zalet i kroz pet godina se uhvati u koštac sa najboljim timovima Engleske, ali i čitave Evrope. Prvi korak ka tom cilju je danas napravljen.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Stiv Brus više nije trener Njukasla

Izvor: RTS, 20.Okt.2021

Engleski fudbalski klub Njukasl i menadžer Stiv Brus sporazumno su raskinuli saradnju, saopšteno je u sredu. . Iskusni stručnjak tim sa severa Engleske predvodio je od 2019. godine i sa klubom je zauzeo 12. i 13. poziciju u Premijer ligi...Ove sezone, istina kao i nekih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.