Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 22:50

Njuels bez povređenog Maksija Rodrigeza traži spas u Kupu Argentine

Ekipa sa stadiona Marselo Bjelsa je podbacila u Liga kupu, na pragu je ispadanja i iz Kopa Sudamerikane, ali je još uvek "živa" u Kupu, gde u šesnaestini finala dočekuje Sarmijento

Razočaravajućih par meseci je iza Njuels Old Bojsa. Ekipa Hermana Burgosa je takmičenje u Liga kupu Argentine okončala na poslednjem mestu Grupe B sa samo 11 bodova iz 13 utakmica. U Kopa Sudamerikani je treća u Grupi F iza Libertada i Atletiko Gojanensea, kaska pet bodova za vodećim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << timom iz Asunsiona (samo prvoplasirani ide u plej-of). Ipak, sezonu bi mogla da spase u Kupu Argentine, gde se u šesnaestini finala sastaje sa Sarmijento Huninom (22.10).

Utakmica se igra na neutralnom terenu (stadion San Nikolas u Buenos Ajresu), a pobednik dvoboja između Njuelsa i Sarmijenta će se u osmini finala ukrstiti sa boljim iz meča između Taljeresa iz Remedios de Eskalade i Temperleja.

22.10: (2,20) Njuels (3,05) Sarmijento (3,35)

Tim sa Marselo Bjelsa stadiona je u poslednjih šest mečeva pretrpeo četiri poraza, uz po jedan trijumf i remi. Pognute glave su se fudbaleri Njuelsa vraćali sa mečeva protiv Himnasije (1:2), Libertada (1:3), Rosarija u gradskom derbiju (0:3), dok su minule sedmice doživeli i drugi poraz od paragvajskog predstavnika u Kopa Sudamerikani (0:1). Uspeli su samo da nadigraju čileanski Palestino (1:0), dok su upravo sa ekipom Sarmijenta remizirali u poslednjem kolu prve faze Liga kupa (1:1). U prethodnoj rundi kupa sa 2:0 su savladali Sportivo Penjarol.

Pred večerašnji beč, Burgos ne može da računa na Maksija Rodrigeza, Franka Negrija i Heronima Kačabuea, koje muče problemi sa mišićima. Dobra vest je da se u tim vraća Džonatan Kristaldo.

Sarmijento se minule sezone vratio u elitni rang argentinskog fudbala, ali je u Liga kupu bio pretposlednji u Grupi B, sa samo bodom više od večerašnjeg rivala. U minuloj rundi kupa, odigranoj još pre godinu dana, ubedljivo je savladao niželigaša Daglas Haid (3:0). U još lošijoj formi je od Njuelsa, sa samo dva trijuma na poslednjih 13 mečeva (Defensa i Lanus). U borbu za osminu finala Kupa ulazi posle remija sa Himnasijom (0:0) i upravo sastavom iz Rosarija (10. maja, 1:1).

Trener Mario Skjaka neće moći da računa na defanzivca Marsela Ereru, kao i veziste Gabrijela Grasijanija i Federika Brava.

Pomenuti duel ovih ekipa od pre nedelju dana bio je tek treći između sastava iz Rosarija i Hunina i prvi posle skoro pet godina. Njuels ima jedan trijumf, a treći susret je takođe okončan bez pobednika. Interesantno je da su se na sva tri okršaja mreže tresle na oba kraja terena.

Direktan prenos utakmice možete da pratite na mozzartbet.com, dovoljno je samo da se registrujete. Reigistracija je besplatna...

KUP ARGENTINE - ŠESNAESTINA FINALA

Ponedeljak

22.10: (2,20) Njuels (3,05) Sarmijento (3,35)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.