Nju Hejven: Poraz Jelene Janković

Izvor: B92, 23.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nju Hejven: Poraz Jelene Janković



Jelena Janković je izgubila meč prvog kola na turniru u Nju Hejvenu, u američkoj državi Konektikat. Od naše teniserke, koja je ove nedelje 17. na WTA listi, bolja je bila Ruskinja Ana Čakvetadze, 2:1 (6:3, 3:6, 6:2).

Jelena je u Nju Hejvenu bila deseti nosilac, a zbog otkaza nosilaca Kuznjecove (3. nosilac) i Miskine (8. nosilac), žreb je 'promešan' pa je prva protivnica Jelene Janković bila 28. na svetskoj rang listi.

I na prethodnom turniru, prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje u Torontu, Jelena Janković je izgubila u prvom kolu. Posle preranog ispadanja sa turnira i gubitka bodova (prošle godine stigla je do trećeg kola) Jankovićeva će na sledećoj WTA listi pasti na osamnaesto mesto, a najbolje rangirana teniserka SCG biće Ana Ivanović.

Obe reprezentativke SCG od narednog ponedeljka nastupaju na US Openu, čiji žreb je zakazan za sredu.

Turnir 'Pajlot Pen Tenis' u nju Hejvnu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara, a u isto vreme u istom gradu takmiče se i muškarci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.