Njihove utakmice ne smete propuštati – igraju šampionski, ali ne sanjaju titulu VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 13:33

Njihove utakmice ne smete propuštati – igraju šampionski, ali ne sanjaju titulu VIDEO

Fudbaleri Đirone više nisu iznenađenje, sada su i zvanično kandidat za šampiona Španije.

Nakon pobede nad Atletiko Maridom 4:3, majstorijom Ivana Martina u 91. minutu, dokazali su da njihovi rezultati nisu slučajnost.

Alvaro Morata postigao je het-trik za Atletiko, ali su Katalonci u nadoknadi vremena izborili pobedu vrednu statusa pretendenta na titulu.

Izvanredan meč najavljen je već u 30. sekundi, kada je Artjom Dovbik promašio zicer, ali je već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 10. bilo 1:0, nakon sjajnog pogotka Valerija.

Morata je izjednačio u 14. minutu, iako je pogodak prvobitno poništen zbog ofsajda pa priznat posle pregleda VAR-a.

Domaći su stigli do 3:1 golovima Brazilca Savija u 26. i Holanđanina Dejlija Blinda u 39. minutu, da bi Morata u 44. još jednom izbegao ofsajd zamku i smanjio na 3:2.

Izjednačio je u 54. minutu, ali je Martin u sudijskoj nadoknadi, u stilu najboljih igrača futsala, prevario sve, uključujući i Jana Oblaka, i doneo veliku pobedu Đironi.

Uprkos tome što dele prvu poziciju na tabeli LaLige sa Real Madridom, deset bodova ispred Atletika i Barse, u Đironi ne lete visoko.

Štaviše, ne sanjaju titulu, već imaju druge ambicije.

"Osvajanje šampionske titule nije nešto što je naš realan cilj. Mi želimo da izborimo plasman u Evropu i ostvarimo istorijski uspeh. Moji igrači iz utakmice u utakmicu pokazuju mentalnu snagu, bore se sa velikim klubovima, ali ako ćemo da budemo iskreni do kraja, teško ćemo uspeti da se takmičimo sa klubom kakav je Real Madrid. Zato i kažem da osvajanje titule nije nešto o čemu razmišljamo u ovom trenutku", rekao je trener Migel Sančes.

Poslednji tim na tabeli španske La lige koji u ovom trenutku ne bi išao u Evropu je Betis koji zauzima sedmu poziciju i klub iz Sevilje ima čak 20 bodova manje od Đirone.



"Rano je za kalkulacije. Ukoliko želimo da pričamo o eventualnom plasmanu u Ligu šampiona onda treba da sačekamo poslednjih deset utakmica u prvenstvu i vidimo kakav će biti raspored na tabeli. Meni je drago što u ekipi imam igrače kojima na licu vidim da su spremni da pišu najlepše stranice klupske istorije i zajedno ćemo se truditi da u tome uspemo"
, rekao je Sančes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.