Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemački navijači izazvali skandal u Pragu: Vrijeđali protivnika, uzvikivali "Sieg Heil"

Fudbalska reprezentacija Njemačke i dalje ima stopostotni učinak. U petak je u kvalifikacijama za SP 2018. u gostima svladala Češku 2:1, a pobjednički gol zabio je Mats Humels u 88. minutu.

Time je Njemačka ujedno napravila uslugu Sjevernoj Irskoj koja je pobjedom protiv San Marina 3:0 pobjegla Češkoj na sedam bodova razlike u borbi za drugo mjesto u grupi C, koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Ovu važnu pobjedu zasjenili su njemački navijači skandaloznim ponašanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na tribinama. Već na početku su ometali intoniranje himni, zatim su koristili pirotehnička sredstva, vrijeđali su napadača Lajpciga Tima Vernera, inače strijelca prvog gola, a više puta tokom susreta čulo se i ono zloglasno ''Sieg Heil''.

"Ovo je katastrofa. Ovakva podrška s tribina nam ne treba. Ovo nisu navijači, to su huligani koji nemaju veze sa fudbalom ", rekao je nakon susreta bijesni Mats Humels i dodao:

"Cijelo su vrijeme vrijeđali Vernera i skandirali su nacističke poruke. Kako sam rekao, to nisu naši navijači, od njih se distanciramo i ne želimo se dovoditi u vezu s ovim. To je razlog zašto se na kraju susreta nismo uputili do tribine da se zahvalimo navijačima."

(index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.