Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 20:00

Ništa od ugovora u Denveru: Tarik Blek ponovo na "birou za nezaposlene"

Nagetsi se rastali sa 29-godišnjim centrom

Posle tri godine u Evropi, Tarik Blek je dobio novu šansu u NBA. Nije je iskoristio. Rastao se sa Denver Nagetsima, sa kojima je imao potpisan probni ugovor. Jasno, nije zadovoljio kriterijume kluba iz Kolorada. Da li mu se sprema povratak na Stari kontinent?

Nedelja, 21.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

Snažni centar je karijeru počeo u Hjustonu, u koji je stigao 2014. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iako prethodno nije izabran na draftu. Tri godine je potom proveo u Lejkersima, da bi se vratio u redove Roketsa na jednu sezonu.

Nakon toga stiže u Evropu i potpisuje ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. U prvoj sezoni je bio jedan od najboljih centara Evrolige sa prosekom od 11 poena i 5,4 skokova po meču. Usledile su povrede, pa je druga godina u Izraelu bila za zaborav, da bi u januaru tekuće godine pojačao ekipu Zenita. Po okončanju sezone se rastao sa klubom iz Sankt Peterburga u želji da se vrati u NBA.

Nije mu pošlo za rukom da se izbori za ugovor u Denveru, ostaje da se vidi da li je neki drugi tim iz NBA voljan da mu ukaže priliku. U suprotnom mu ne gine povratak u Evropu, gde će bez sumnje biti zainteresovanih klubova.

Sezona u NBA počinje naredne sedmice, a u narednih par će se dobiti jasnija slika o konačnim sastavima timova, kao i o igračima koji će postati višak. Brojni evropski klubovi upravo to čekaju, kako bi kompletirali rostere. Utisak je da su među njima i Crvena zvezda i Partizan, kojima bi dobro došao baš jedan centar...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.