Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 23:04

Ništa od madridskog Titanika: Real bez ogrebotine na Enfildu

Liverpul nemoćan u revanšu na svom stadionu

Prizivali su navijači Liverpula 2019. godinu i čudesni preokret protiv Barselone. Nadali se da bi to što su fudbaleri Real Madrida odseli u hotelu imena "Titanik" baš na godišnjicu čuvene pomorske tragedije iz 1912. godine moglo da prizove neke okeanske sile koje će povući goste na dno. Probali su i da im poremete koncentraciju i uteraju strah kamenovanjem autobusa po dolasku na stadion, ali ništa od toga nije im pomoglo. Fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Real Madrida prošli su bez ogrebotine na gostovanju za koje se pretpostavljalo da bi moglo da im stvori velike probleme.

U utakmici bez golova sačuvali su madridskih 3:1 i prošli u prvo polufinale Lige šampiona od titule 2018. i odlaska Kristijana Ronalda u Juventus. A, tamo će se će se 27. aprila i 4. maja sastati sa Čelsijem.

Probao je Jirgen Klop totalnom ofanzivnom da naškodi rivalu kada je pola sata pre kraja uveo Alkantaru umesto Milnera i Žotu umesto Kabaka. Liverpul je od tog trenutka u igri imao Alkantaru, Žotu, Firmina, Salaha i Manea, ali uzalud. Ostalo je sve na šansama Mohameda Salaha u 2, Džejmsa Milnera u 11. i Roberta Firmina u uvodnim minutima durgog poluvremena. Sva tri puta uspešniji je bio Tibo Krutoa, a u ostalim situacijama ili igrači Liverpula neprecizni ili defanzivci Real Madrida sigurni. Što je bilo češće.

Delovala je večeras odbrana Madriđana kao da neće primiti gol čak i da se igra još jedna utakmica. I pored toga što je Zinedin Zidan ponovo veliki problem da sastavi zadnju liniju svog tima.

U prvoj utakmici nije mogao da računa na Serhija Ramosa i Rafaela Varana, a u međuvremenu se povredio Lukas Vaskez, pa je pored štoperskog tandema ostao i bez desnog beka. Dilema je bila hoće li prebaciti Ferlanda Mendija sa leve na desnu stranu i u startnu postavu staviti Marsela ili će ostaviti Francuza na svojoj poziciji, a poverenje ukazati nedavno oporavljenom Alvaru Odriozoli. Izabrao je Zidan treću opciju. Na desnog beka poslao je centralnog vezistu Federika Valverdea.

Mladi Urugvajac našao se na velikim mukama već u uvodnim minutima utakmice. Dva puta za tri minuta probio ga je Sadio Mane. Prvi put malo je nedostajalo da Mohamed Salah donese prednost Liverpulu, ali je Tibo Kurtoa uspeo nogom da odbrani šut Egipćanina sa deset metara.

Belgijanac je na mukama bio i u 11. minutu, kada je Džejms Milner gađao pod prečku. Pružio se koliko je dug, a na njegovu sreću to je popriličnih dva metra, pa je uspeo da skrene loptu u korner.

Iako su furiozno ušli u utakmicu, domaćini su do poluvremena ostali na ta dva šuta u okvir gola. Bilo je još dobrih i opasnih napada, ali ne i konkretnih opasnosti po Kurtou. Uspeli su Madriđani da se konsoliduju u odbrani, uz ogromnu pomoć trilinga iz veznog reda: Kasemiro - Modrić - Kros. Posebno prvog, koji je odigrao gotovo perfektnu partiju. Stizao je da kvari igru rivalu, da pokrije kreške saigrača, da otvori kontru Benzemi i Vinisijusu, ali i da ubrizga adrenalinsku injekciju ekipi koškanjem sa Milnerom sredinom prvog dela, kada ga je oštrim uklizavanjem izbacio sa terena i vratio mu za nekoliko udaraca koje je engleski vezista prethodno podelio gostima.

Real se večeras nije mnogo interesovao za gol rivala, ali je i pored toga mogao do vođstva. Uz dosta sreće Madriđani su pogodili stativu u 20. minutu, kada je Benzema posle "lažnjaka" Kabaku probao da doda, a lopta se od turskog štopera odbila pored Alisona. Na sreću po domaće, tu je bio okvir gola.

Drugo poluvreme počelo je identično prvom, s tim da je ovaj put pretio Firmino, ali je opet uspešniji bio Kurtoa. Nisu željeni rezultat po domaćine dale ni promene.

Ništa od engleskog polufinala, na megdan Čelsiju ide Real Madrid. Po viđenom u ovom dvomeču - zasluženo.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Liverpul - Real Madrid 0:0 /prva utakmica 1:3/

Borusija Dortmund - Mančester siti 1:2 (1:0) /prva utakmica 1:2/

/Belingem 15 - Marez 55, Foden 75/

Utorak

PSŽ - Bajern Minhen 0:1 (0:1) /prva utakmica 3:2/

/Čupo-Moting 40/

Čelsi - Porto 0:1 (0:0) /prva utakmica 2:0/

/Taremi 90/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.