Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 13:31

Ništa od debija u prvom timu: Zvezda vratila Babića i Blagojevića u omladinski tim

Tandem talentovanih igrača neće debitovati za seniorski tim, i pored toga što je titula osvojena

Dolazak Dejana Stankovića na klupu Crvene zvezde poklopio se s tendencijom klupskih čelnika da se u narednom periodu veće poverenje ukaže momcima odgojenim na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Mladi stručnjak je ovog proleća nesebično šansu pružio Veljku Nikoliću i Željku Gavriću, dvojici talentovanih vezista koji su posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stažiranja u Grafičaru pokazali da mogu da nose igru srpskog šampiona.

Trebalo je to samo da bude početak procesa, posebno što će naredne sezone svaki tim Superlige morati u protokolu četvoricu fudbalera mlađih od 21 godine (dvojicu na terenu u svakom trenutku). Overa šampionske titule na Banjici ostavila je brisan prostor Dejanu Stankoviću da u finišu prvenstva, pošto će trofej Kupa biti primarni cilj, izvrši svojevrsnu audiciju najtalentovanijih članova omladinskog tima. U seniorsku ekipu su “spušteni” golman Andrija Katić, zatim napadač Ilija Babić, levi bek Uroš Blagojević i na kraju krilni vezista Andrija Radulović. Sve je slutilo da će dvojica ili trojica od četvorice momaka dobiti šansu da debituju već u subotu, kada na Marakani u meču bez takmičarskog značaja gostuje surdulički Radnik.

Međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta, to se neće desiti. Stručni štab Crvene zvezde je posle jednog od treninga na početku ove sedmice saopštio Iliji Babiću i Urošu Blagojeviću da se vraćaju u omladinsku školu. Neočekivan potez, jer se iz mnogo razloga “crtalo” da seukaže poverenje Babiću i Blagojeviću i oda im se, između ostalog, priznanje za odličnu sezonu u Ligi šampiona za mlade.

Posebno što će zbog nevesele finansijske situacije i zakona tržišta koje prepoznaje samo mlade igrače iz Srbije Zvezda u budućnosti morati da se više oslanja na svoju decu.

Kako saznajemo, Blagojevića i Babića je o odluci da se vrate u omladinsku školu obavestio sekretar stručnog štaba Goran Negić. Jasno je da su snažni levi bek i ofanzivac iz Šajkaša bili jako razočarani... Posebno pošto je Dejan Stanković javno hvalio momke koji su priključeni prvom timu.

I jedan i drugi su bili jedni od najboljih igrača omladinskog tima Crvene zvezde u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Levi bek Blagojević je bio konstantan, emisari brojni evropskih klubova, među kojima i Arsenala, gledali su ga uživo protiv Midtijlanda. Nagoveštavao je Blagojević da bi mogao da pokuša da odglumi Milana Rodića, ali na šansu će morati još da čeka. Baš kao i Ilija Babić.

Ofanzivac rođen 2002. godine je bio najbolji asistent omladinskog tima Crvene zvezde ove sezone. Posebno se pamti njegova asistencija petom Piplici za drugi pogodak u beogradskom duelu s Totenhemom. Babić je, računajući i omladinsko prvenstvo Srbije, ove sezone upisao preko 20 uspešnih dodavanja. Bio je neizostavan u svim planovima Slavoljuba Đorđevića, i neko koga na Marakani smatraju jednim od najvećih projekata kluba. Ipak, prema trenutnom razvoju događaja, odložili su njegov viđeni debi.

Kao eksponati “klase 2002” trenutno su prvi prvom timu krilni igrač Andrija Radulović i golman Katić. Moguće je da će neko od njih dvojice dobiti minute do kraja Superlige, potom možda i zadržati mesto u planovima Dejana Stankovića.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.