Ništa nećemo sakriti

Izvor: Politika, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa nećemo sakriti

Sve što budu kontrolor Stanković i supervizor Radoman zamerili glavnom arbitru derbija Dragomiru Stankoviću saopštićemo javnosti – kaže Bogoljub Stepanović, predsednik Sudijske komisije FS Srbije

Sad grme iz Crvene zvezde: po rečima trojice važnih ličnosti sa "Marakane" (predsednik Stojković, direktor Stojanović i trener Kosanović) glavni arbitar 131. prvenstvenog derbija sa Partizanom (2:2) Dragomir Stanković "uticao je na rezultat i oštetio gostuću ekipu". >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Zvanično saopštenje, bez obzira što su u novinama osvanule ne baš sportski korektne izjave na račun glavnog arbitra Stankovića, Crvena zvezda će izdati posle revanš meča sa poljskim Groclinom.
Ko zna, možda će se dotle i stišati strasti, ali naš utisak sa stadiona iz Humske se malo razlikuje: Stanković nije bitno uticao na konačan rezultat mada mu se na dušu moraju staviti neki (ne)podeljeni kartoni. Tačnije: primena disciplinskih mera i po našem mišljenju Stankovićeva najveća greška su-kartoni.

Šta o svemu kaže Bogoljub Stepanović, predsednik Sudijske komisije FS Srbije, čiji su članovi jednoglasno odredili Dragomira Stankovića da vodi susret Partizan – Crvena zvezda.

– Nije bilo dileme oko toga ko će suditi derbi – ne krije Bogoljub Stepanović. – Nastavili smo praksu iz prošle sezone kad smo se dogovorili da duele između Partizana i Crvene zvezde poveravali mladim internacionalcima Ninoslavu Spasiću (1979) i Dejanu Filipoviću (1973). Sad smo tu čast ukazali Dragomiru Stankoviću (1972). Mišljenje svih članova komisije je da ako oni mogu da sude u Evropi onda su kadri da vode i naš derbi. Prva dvojica su u teškim trenucima ispunili očekivanja, dok će procenu Stankovićeve arbitraže dati kontrolor i supervizor, zatim i mi.

Stepanović obećava da će javnosti biti sve saopšteno u interesu ne sam ostine, nego i poboljšanja kvaliteta suđenja.

– Sve što budu u svojim izveštajima napisali kontrolor Borisav Stanković i superkontrolor Miroslav Radoman, a uz to pogledaćemo i kompletan tv-snimak na sednici Sudijske komisije FS Srbije u petak, iznećemo na svetlo dana. Ni najmanju sitnicu nećemo sakriti jer je naša velika želja da nam suđenje u novoj sezoni bude bolje i kvalitetnije nego u minuloj.

– Pojasnite zašto ste delegirali određenu četvorku da vodi ovaj susret?

– Prosto rečeno – otvoreno govori Stepanović – jer smo u sve njih imali veliko poverenje. Stanković je naš treći internacionalac, prvi pomoćni arbitar Tomičić, najbolji srpski mahač i takođe na inter listi, Kašanski je primer arbitra koji je sve bolji. Jekniću smo poverili dužnost četvrtog arbitra da kao najiskusnijem i najstarijem koji je već nekoliko puta bio i u glavnoj ulozi. Dakle, odabrali smo najbolje i sad ćemo videti kakav su imali učinak.

– Vaše mišljenje?

– Nisam bio na derbiju i ne želim da komentarišem arbitražu dok u petak dobro ne izanaliziramo utakmicu Partizan – Crvena zvezda. Želim samo da kažem da mi u Sudijskoj komisiji imamo trojicu nekadašnjih Fifa sudija Zorana Petrovića, Miroslava Radomana i Zdravka Jokića tako da će njihovo vaganje događaja biti zaista merodavno.

Prašina se digla, kao i uvek posle svakog derbija. Dobro je što će sudijski eksperti FS Srbije odmah sesti i iz svih uglova proceniti odluke sudijskih aktera 131. večitog duela Partizana i Crvene zvezde. Za ljubitelje i poznavaoce fudbala ipak je najvažnije: posle toliko godina, prisustvovali smo jednoj gala predstavi, korektnom navijanju na tribinama i još lepšim ponašanjem navijača na ulicama glavnog grada.

R. Gvozdenović

[objavljeno: 02.10.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.