Izvor: Blic, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo se opterećivali zlatom, zato je došlo

Počastvovan sam titulom najboljheg igrača finalnog turnira Svetske lige, smatram to priznanjem čitavoj ekipi, ali je prihvatam i kao nagradu za trud, za sve što sam uradio u proteklom periodu. Pritom, mislim na godine u Partizanu, dve u Jadranu i dve u Posilipu iz Napulja. Ovo su bile godine sazrevanja, u 22. sam otišao u Italiju i sve teče svojim tokom.

Čitava protekla sezona je bila dobra, iako sa klupske strane nismo stigli do trofeja. Bilo je izuzetno naporno, prvenstvo Italije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evroliga, zatim Svetsko prvenstvo u Australiji i sada Svetska liga. Samo priznanje je jedan lep događaj u životu u karijeri ali, naravno, i podstrek za budući rad.

Bio sam siguran da ćemo u Svetskoj ligi izboriti plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Tu dileme nije bilo. Od početka sam javno govorio da problema ne bi smelo da bude. Nisam se opterećivao zlatom, nisam ni mnogo razmišljao, ali je super što se sve ovako odigralo. Pokazalo se da je SP u Melburn bio samo jedan loš dan.

Imam pet godina pravog reprezentativnog staža. Znam kako se mlađi osećaju kada uđu u nacionalnu selekciju, razumem ih i zato se ne ustručavam da im pružim podršku, posavetujem ih kada mislim da treba. Dali su svoj maksimum, učinili da budemo jaka ekipa od 15 igrača, od Slobodana Sora do Gojka Pijetlovića. Svi smo bili u funkciji uspeha i zato smo uspeli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.