Nisam siguran da će Đoković igrati na Olimpijskim igrama

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 17:18

"Nisam siguran da će Đoković igrati na Olimpijskim igrama"

Osvajač bronzane medalje u Sidneju Aleks Koreča izrazio je sumnju u pogledu nastupa Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

Kako kaže, ne bi ga iznenadilo ukoliko srpski teniser odluči da ne igra.

"Odlazak u Japan znači promenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremen za oporavak i za sve, zato morate da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da time rizikuje da sebi smanji šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide", izjavio je Španac.

Dodaje da Đoković mora da odluči šta mu je najvažnije.

"Olimpijske igre su važno takmičenje, jer se održavaju na svake četiri godine i to je važno za atletičare, plivače, gimnastičare. Bitne su i za tenisere, ali ne i najbitnije. Morate da napravite prioritete. Ne radi se o tome da li želite da predstavljate svoju zemlju ili ne, to je apsudrno, samo morate da napravite prioritete", nastavlja.

Odustajanje Nadala značajno je olakšalo Đokovićev put ka najvećem odličju.

"Ima veliku šansu za kalendarski gren slem. Ne samo zbog Rafe i Rodžera, već zbog onoga što je uradio na Rolan Garosu što je bila jasna poruka za sve rivale. Svi su očekivali da će biti dobar na Australijan openu, znalo se da može da igra dobro na Rolan Garosu, mada nisam siguran da je iko očekivao da će odigrati tako dobro na tim dugim mečevima i da će uspeti da se vrati iz zaostatka od dva seta. Protiv Beretinija je izbacio emocije iz sebe i tada sam osetio da je spreman, jer je pokazao glad. U meču sa Rafom je skoro četiri sata držao visok nivo igre i to je najbolji pokazatelj želje da osvoji trofej. Iz dva seta minusa se vratio u finalu sa Cicipasom, a takve stvari će biti lakše na travi i tvrdoj podlozi. Ne bih se iznenadio ako osvoji i Vimbldon i US open. Biće veoma opasan", zaključuje Koreča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVO NIKAKO NE ŽELIMO DA ČUJEMO: Poznati stručnjak smatra da Novak neće igrati na Olimpijskim igrama – evo i zašto!

Izvor: HotSport.rs, 21.Jun.2021

Učešće na predstojećim Olimpijskim igrama već su otkazali brojni teniseri. Tim povodom oglasio se Aleks Koreča, teniski stručnjak koji je komentarisao je i eventualno učešće najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na Igrama u Tokiju. Aleks ističe da nije siguran da li će srpski as igrati...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.